Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iTip: Neppe AirPods herkennen – het kan met iOS 16!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties

Online worden onwijs veel AirPods aangeboden, maar hoe weet je zeker dat jouw gekochte setje echt van Apple is? Dankzij iOS 16 vertelt je iPhone het: je toestel kan neppe AirPods herkennen en laat het meteen weten als ze bedriegers zijn. Test het even!

Lees verder na de advertentie

iOS 16: neppe AirPods herkennen

Neppe AirPods herkennen

Heb je via een reseller of tweedehands een paar AirPods gekocht, dan blijft het de vraag of ze authentiek zijn. AirPods worden namelijk zo goed nagebootst, dat ze nog maar amper van echt te onderscheiden zijn. Met het blote oog ten minste: in iOS 16 – het nieuwe besturingssysteem van de iPhone – zit een nieuwe functie die fake AirPods meteen in het oog heeft.

Heb je iOS 16 en wil je testen of je AirPods echt zijn? Probeer ze dan eens met je iPhone te verbinden door het klepje open te doen. Je hebt een authentiek setje in handen als dit zonder slag of stoot lukt. Maar verschijnt de melding ‘AirPods kunnen niet worden geverifieerd’, dan zijn je oortjes helaas namaak.

kooptip

Kun je ze nog gebruiken?

Ontdek je nu plots dat je geen originele Apple-AirPods hebt? In de meeste gevallen kun je zulke exemplaren nog steeds gebruiken. Maar dat gaat wel wat omslachtiger: wanneer je de fake AirPods met je iPhone probeert te verbinden, tik je onder in het menu dat verschijnt op ‘Verbind in Bluetooth-instellingen’. Als je het toch niet helemaal vertrouwt, tik je op ‘Verbind niet’.

Meer over iOS 16

iOS 16 is dé grote nieuwe update voor de iPhone. Uiteraard zit het vol nieuwe functies waardoor je toestel nóg handiger is geworden. Niet alleen het herkennen van neppe AirPods – ook de volgende tips staan voor je klaar!

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!