Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Spam in iPhone-agenda? Dit kun je eraan doen!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Weer agenda


Lees verder na de advertentie

De agenda op je iPhone loopt plotseling vol met meldingen waar je helemaal niet op zit te wachten. Met nogal dubieuze linkjes erin waar je overigens zeker niet op moet klikken, want het gaat vaak om phishing. Spam in je agenda! Is je iPhone agenda gehackt? En hoe kom je hier weer vanaf? We leggen het uit in dit artikel.

Agenda spam iPhone

Spam in agenda Heb je een iPhone agenda-virus. Waarschijnlijk niet. In negen van de tien gevallen gaat het om een abonnement op een agenda. Iedereen kan een agenda maken waarop anderen zich kunnen abonneren. Op die manier kun je bijvoorbeeld het EK-spelschema in je agenda zetten. Maar sommige mensen gebruiken deze optie voor minder chique doeleinden, en dat is wat hier waarschijnlijk het geval is. In plaats van spam in de vorm van een mailtje, dient het zich nu aan als evenement in je agenda.

De kans is overigens groot dat je je ooit zelf hebt geabonneerd op zo’n agenda. Maar dat kun je jezelf eigenlijk nauwelijks kwalijk nemen. Websites laten je tegenwoordig een flinke riedel aan meldingen zien die je al dan niet kunt accepteren. Ja ik accepteer cookies, ja pushmeldingen – helemaal prima, stuur maar een nieuwsbrief. En voordat je het weet, heb je je ook geabonneerd op een agenda. Gelukkig kun je dit abonnement ook weer opzeggen.

Spam op iPhone verwijderen

spam Agenda iPhone verwijderen


kooptip

Een agenda abonnement van je iPhone verwijderen valt nog niet mee. Je zou verwachten dat je in de app Agenda je agenda’s kunt beheren, maar niets is minder waar. Je verwijdert ze namelijk als volgt:

  • Open de app Instellingen op je iPhone.
  • Tik op ‘Contacten’.
  • Tik op ‘Accounts’
  • Hier staan de agenda’s met abonnement. Tik hierop.
  • Tik op de agenda die je wilt verwijderen.
  • Tik helemaal onderaan in het scherm op ‘Verwijder account’.

Als het goed is, zijn nu alle spam-meldingen uit je agenda verdwenen. Je ontvangt ook geen ongewenste agenda meldingen meer.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!