Terug naar watchOS 4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

watchOS 4

Door Laura Grootaarts13 juli 2017 14:033 min. leestijd

Dit najaar verschijnt watchOS 4 voor de Apple Watch. Het besturingssysteem voor het slimme horloge verandert ten opzichte van de huidige versie niet dramatisch, wel krijgt het enkele nieuwe functies. Apple kondigde watchOS 4 aan tijdens de WWDC-keynote op 5 juni.

Meerdere nieuwe wijzerplaten

watchOS 4 wijzerplaat

Mickey en Minnie Mouse krijgen gezelschap van de Toy Story-figuren Woody, Jessy en Buzz, inclusief leuke animaties. En met de caleidoscoopwijzerplaat waan je jezelf in een psychedelische droom. De spannendste toevoeging is echter de Siri-wijzerplaat. Deze toont proactief de informatie die op dat moment van de dag voor jou het meest relevant is. Dus ’s ochtends je eerste afspraak, ’s avonds suggesties voor hoe je je activiteitenringen voltooit en directe toegang tot HomeKit om je lampen uit te zetten.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Sportief met watchOS 4

De Activiteiten- en Workout-app hebben ook veel aandacht gekregen. Activiteiten bevat meer persoonlijke meldingen om je nog beter te coachen, nieuwe achievement-animaties en maandelijkse challenges. De Workout-app heeft een geheel nieuwe interface gekregen, waarmee je veel sneller aan de slag kunt met een work-out. Er zijn ook nieuwe ‘sporten’ toegevoegd, bijvoorbeeld de nieuwe work-out hoge intensiteit interval-training (HIIT). Ten slotte is het nu ook mogelijk om meerdere work-outs in één sessie te doen.

watchOS 4 workout

Voor de indoor-sporter heeft Apple samengewerkt met de grootste fabrikanten van fitnessapparatuur. De Watch kan namelijk gekoppeld worden met de apparaten van de grootste fabrikanten – volgens Apple verantwoordelijk voor tachtig procent van de fitness-apparaten. Zo neemt de Watch de snelheid en hoogteverschillen van de loopband over en het apparaat neemt de hartslag dan weer over van de Watch. Wij vragen ons echter af wanneer de sportschool op de hoek gaat investeren in zulke geavanceerde apparaten. Waarschijnlijk pas zodra de oude uit elkaar vallen en er ondertussen alweer nieuwe ontwikkelingen gaande zijn.

Verbeterde Muziek-app

watchOS 4 muziek

Ook de Muziek-app is opnieuw vormgegeven. Het belangrijkste is dat het synchroniseren van muziek tussen iPhone en Watch is verbeterd. Je favoriete muziek wordt automatisch gesynchroniseerd en je kunt meerdere afspeellijsten en albums sneller op je Watch opslaan. Ook is Muziek gekoppeld aan de Workout-app: je kunt afspeellijsten koppelen aan work-outs zodat muziek gelijk begint als je de work-out start.

Toegang tot de apps

Daarnaast zitten er nog een hoop coole kleinigheden in watchOS 4. Zo heb je nu de mogelijkheid om geïnstalleerde apps in een lijst te bekijken in plaats van in de standaard honingraat-structuur. Ook het uiterlijk van het Dock is aangepast; dat is nu verticaal georganiseerd.

watchOS 4 ondersteuning

Het maakt niet uit welke Apple Watch je hebt. watchOS 4 werkt op alle Apple Watch-modellen die tot nu toe zijn uitgebracht.

Release watchOS 4

watchOS 4 is aangekondigd op 5 juni 2017, maar de software is nog niet direct beschikbaar. De hele zomer wordt er getest met ontwikkelaars- en publieke bèta’s en naar verwachting is de officiële release in september 2017.

De iPhone 13 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iOS 10
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden