Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Windows op een Mac: Parallels Desktop 11 (review)

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Elk jaar met de release van een nieuwe OS X verschijnt er ook een nieuwe versie van Parallels Desktop, de software om Windows op een Mac te draaien. Dit jaar is het echter een bijzonder grote release omdat Parallels ook complete ondersteuning biedt voor de Windows 10.

Windows op je Mac met Parallels Desktop 11

Beste van twee werelden

Het coolste van Parallels Desktop 11 is echter niet dat het mogelijk is om Windows (en Linux, ChromeOS en zelfs OS X) in een virtuele machine op je Mac te gebruiken. Nee, de Mac- en Windows-omgeving worden zo nauw met elkaar verweven dat je niet meer door hebt waar een functie eigenlijk vandaan komt.Dat geldt bijvoorbeeld voor Cortana, de persoonlijke assistente in Windows 10.

Via spraakbesturing kun je informatie op het web zoeken, berichten sturen en veel andere zaken. Net als Siri dus, maar dan op je computer. Met Parallels werkt Cortana niet alleen in een virtuele machine onder OS X, maar zelfs verborgen op de achtergrond terwijl je in Mac-programma’s bezig bent. Ben je bijvoorbeeld een tekst aan het typen in Pages, hoef je maar ‘Hey Cortana, zoek op internet naar kattenplaatjes’ te roepen en ze doet het voor je. Althans, als je Engels met Cortana praat, want ze begrijpt nog geen Nederlands. Een leuke functie is dat je voortaan in Windows de Snelle weergave van OS X (door een druk op spatie) kunt gebruiken.

Parallels Desktop 11 kopen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Kortom, Parallels blijft de beste optie als je Windows op je Mac wilt draaien. Parallels Desktop 11 kost € 79,99. Je kunt het programma twee weken lang gratis uitproberen. Meer informatie vind je op parallels.com.

Meer weten over Windows 10?

De nieuwe versie van Windows is deze zomer geïntroduceerd. Wil je meer weten over dit besturingssysteem? Lees dan De complete Gids voor Windows 10: deze bestaat uit 148 pagina’s vol tips & trucs en is verkrijgbaar in onze webshop.

Pluspunten

  • Naadloze integratie van Windows-features in OS X en vice versa.

Minpunten

  • Pro-versie vereist een abonnement.