Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Tronsmart Apollo Bold: goedkoop AirPods Pro-alternatief

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
tronsmart apollo bold


Lees verder na de advertentie

Oordoppen zijn er in alle soorten en maten. Hoe luxer, hoe meer je betaalt is de vlieger die doorgaans opgaat. Voor de AirPods Pro betaal je bijvoorbeeld 279 euro – buiten Apple om soms tot een euro of vijftig minder. Hier krijg je dan ook veel voor terug, zoals actieve ruisonderdrukking, uitstekend geluid en een iconisch design. Toch kan dat goedkoper, denken veel fabrikanten. Zo ook Tronsmart. Dit Chinese merk is hier nog onbekend, maar dat zou zomaar eens snel kunnen veranderen dankzij de Tronsmart Apollo Bold. Want draadloze in-ears met actieve ruisonderdrukking voor 95 euro? Daar trek je de aandacht wel mee.

Eerste indruk

De prijs is hoewel belangrijk, uiteindelijk maar de helft. ‘Kwaliteit’ hoort er nog bij om de vergelijking af te maken. De eerste indruk van de Apollo Bold-oordoppen is goed. Zodra je de oordoppen uit de verpakking haalt, valt op dat ze toch wat plastic aanvoelen. Je ziet dit er echter niet aan af, zeker niet als ze zich knus in je oorschelpen nestelen. Zelfs na een lange werkdag waarin we de in-ears vrijwel continu in hebben gehad, voelen we ze amper.

Het voor de eerste keer koppelen van de Apollo Bold gaat zoals bij elke bluetooth-koptelefoon. De dopjes verschijnen in het Bluetooth-menu zodra je ze uit het doosje haalt, je tikt – of klikt in het geval van de Mac – hierop en de koppeling is voltooid. Niet zo gemakkelijk als bij de AirPods, maar een kind kan alsnog de was doen.

Handige opbergcase

De opbergcase heeft wat weg van een klein uitgevallen ijshockeypuck. Je stopt hem gemakkelijk weg in je broekzak of tas. De accuduur van zo’n tien uur wordt door het doosje verlengd naar meer dan dertig uur. Tien minuten opladen is voldoende voor weer een uur muziekluisteren. Het geluid is niet minder dan concurrerende oortjes van twee tot drie keer de prijs. De Apollo Bold heeft bovendien een IP45-waarde meegekregen, wat betekent dat de doppen prima bestand zijn tegen een flinke hoosbui of stofwolk. Met de bouwkwaliteit zit het dus wel goed.

Geluid en ruisonderdrukking


kooptip

Dan de reden waarom je überhaupt een koptelefoon koopt: het geluid – en de ruisonderdrukking. Over dat eerste kunnen we kort zijn. Het geluid is meer dan prima, helder met vooral binnenshuis een goed diepe maar niet overheersende bas. De Apollo Bold-doppen kunnen qua geluidsweergave moeiteloos mee met concurrentie van twee tot drie keer de prijs.

De ruisonderdrukking is een iets ander verhaal. Doorlopend geroezemoes in de trein of op kantoor, of het geluid van een stofzuiger wordt zeer effectief weggefilterd. Met een collega die op maandagochtend luid zijn weekendbelevenissen door de kantoortuin schalt, hebben de oordoppen echter hoorbaar moeite. Ook de geluidskwaliteit is wat minder bij het gebruik van ruisonderdrukking. Duurdere oordoppen winnen het op dit gebied dus wel, maar omdat het in-ears betreft biedt het simpelweg aan hebben staan van muziek al de nodige noise-cancelling. De actieve ruisonderdrukking die dan nog toegevoegd wordt is een handige extra.

Ook een erg handige extra, die we niet vaak zien in oordoppen van deze prijs, is de oordetectie. Net als bij de AirPods gaat de muziek op pauze zodra je een van de oortjes uit je oren haalt. Handmatig zet je de muziek op pauze door tweemaal te tikken op het linker- of rechteroortje. Elke actie is zo gebonden aan een tikpatroon. Met drie keer tikken schakel je tussen de ruisonderdrukking, ambient-modus waarin geluid van buitenaf juist doorgelaten wordt en alle technische snufjes uitgeschakeld. Een keer tikken op het rechteroortje zet het geluid harder, op het linkeroortje gaat het juist zachter. In het begin is dit even onwennig, na een paar dagen draai je je hand er niet meer voor om.

Tronsmart Apollo Bold: conclusie

Schiet Tronsmart raak met de Apollo Bold, draadloze oordoppen mét ruisonderdrukking voor een prikkie? Zeker wel! Wil je een uitstekende geluidskwaliteit voor een kleine prijs en vind je actieve ruisonderdrukking een leuke extra? Dan zul je met de Apollo Bold zeker ‘over the moon’ zijn. De dopjes zijn te koop bij onder meer Bol.com.

Pluspunten

  • Prima geluid
  • Messcherpe prijs
  • Oordetectie

Minpunten

  • Ruisonderdrukking wisselvallig
  • Bediening even wennen