Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

5x de leukste producten besproken in iCreate 2018

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Logitech crayon


Lees verder na de advertentie

In iCreate bespreken we maandelijks de allerleukste producten. Daar zitten sowieso de nieuwste iPhones, Macs en alle andere andere Apple-producten bij. Maar natuurlijk kijken we ook verder dan dat. Dit zijn vijf favoriete niet-Apple producten van het voorbije jaar!

1. Google Home Mini

Google Home mini rood

Zodra je de Google Home Mini aansluit op een stopcontact, beginnen er aan de bovenkant vier lampjes te knipperen. Al tijdens de eerste gesprekken met de Google Assistant wordt duidelijk dat hij Apple’s Siri op veel vlakken overtreft. Assistant begrijpt beter wat je zegt en geeft ook betere antwoorden. Waar Siri vaak niet verder komt dan mededelen wat-ie op het web heeft gevonden, geeft Google Assistant meteen het goede antwoord. Ook heeft Google Home meer lijntjes naar buiten, over de grenzen van Google’s ecosysteem. Standaard wordt bijvoorbeeld TuneIn gebruikt om radiostations af te spelen en naast Google Play Music kan de Assistant ook overweg met Spotify en Deezer.

Dit artikel is uitgebreid besproken in iCreate 95.


kooptip

2. LMP Magnetic Safety-kabel

LMP Magnetic Safety-kabel

De LMP Magnetic Safety-kabel, verkrijgbaar in 1,8 of 3 meter en in de kleuren zilver en spacegrijs, is een gewone usb-c-kabel, met een magnetisch uiteinde. Je laadt hier je MacBook gewoon mee op – hij ondersteunt meer watts dan Apple’s blokjes leveren – maar loopt iemand tegen je kabel, dan springt hij los. Net als vroeger dus, toen Apple nog de MagSafe-adapter had. Zo simpel kan het zijn. We weten niet welke emotie overheerst: enthousiasme over dit product, of teleurstelling dat Apple dit niet heeft bedacht.

Dit artikel is uitgebreid besproken in iCreate 98.

3. PlayStation VR

PlayStation VR headset

Met de PlayStation VR brengt Sony virtual reality voor het eerst echt in de huiskamers. Het is een geweldige eerste kennismaking met virtual reality, op vrij laag­drempelige wijze. Zodra je de headset op hebt, gaat er een wereld voor je open en het voelt ook echt alsof je daar deel van uitmaakt. Zo kun je tijdens het spelen van een spel zomaar overvallen worden door hoogtevrees – terwijl je rustig op de bank zit. Soms is de omgeving zó overtuigend en overweldigend dat je er een foto van zou willen maken. Maar dat kan natuurlijk niet.

Dit artikel is uitgebreid besproken in iCreate 97.

4. Teufel radio 3sixty

Teufel radio 3sixty

Heeft de radio nog wel bestaansrecht als je in een handomdraai bij je eigen muziek in Apple Music, Spotify, YouTube of je podcasts kunt? Ja: gemiddeld luistert de Nederlander nog bijna 2,5 uur per dag naar de radio. ­Ondanks de aanhoudende populariteit vraagt ­de klassieke radio anno 2018 om een moderne(re) benadering en daar speelt Teufel slim op in. De Radio 3sixty vervult namelijk een (latente) behoefte om met één apparaat naar alles te kunnen luisteren. Op deze klassieke radio in een modern jasje vinden we DAB+, internetradio, bluetooth, Spotify Connect, aux, wifi en uiteraard ook FM. Missen wij nog iets? Ja, AirPlay. Maar met al deze alternatieven nemen we dat voor lief.

Dit artikel is uitgebreid besproken in iCreate 99.

5. Logitech Crayon

De Logitech Crayon (exclusief voor de iPad 2018) is qua functies voor een groot deel vergelijkbaar met de eerste Apple Pencil. Hij is geschikt voor dezelfde apps. In Apple’s eigen iWork-apps kun je ermee tekenen en slimme annotaties maken. Er staan massa’s teken- en fotografie-apps in de App Store die geoptimaliseerd zijn voor de Apple Pencil. Wat je wel mist, is de drukgevoeligheid. Maar de Crayon is dan ook weer stukken goedkoper.

Dit artikel is uitgebreid besproken in iCreate 103.