Terug naar Tabi Kaeru: de opvolger van Neko Atsume gaat over een reizende kikker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Tabi Kaeru: de opvolger van Neko Atsume gaat over een reizende kikker

Door Laura Grootaarts22 januari 2018 14:212 min. leestijd0

Een paar jaar geleden waren veel mensen compleet in de ban van Neko Atsume: een spel waarbij je katten van divers allooi in je tuintje moest zien te lokken met kattenspeeltjes en eten. Zeer verslavend (je móet van alle katten foto’s hebben) en makkelijk te leren. Dat laatste was maar goed ook, want het spel was aanvankelijk alleen in het Japans beschikbaar.

Tabi Kaeru: kikker gaat op pad

Tabi Kaeru

Nu is er van dezelfde makers een nieuwe game: 旅かえる. Ja, zoek dat maar eens op in de App Store. Hint: de app is ook te vinden onder de volgende naam en link: Tabi Kaeru. Wij hadden aanvankelijk géén idee wat dat betekent, want buiten woorden als karaoke, kamikaze en pak hem beet twintig sushi-ingrediënten is ons Japans nogal roestig. Gelukkig loodsen allerlei onmisbare pijlen je in eerste instantie door het spel heen: je plukt klavertjes in je tuin, daar krijg je geld voor. Daarmee kun je een lunchpakket kopen … en vervolgens is je kikker om dan nog onduidelijke redenen weg.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tegenovergestelde van Neko Atsume

Tabi kaeru fotoboek

Wij raakten de eerste keer lichtelijk in paniek toen de kikker urenlang nergens meer te bekennen was. Maar vrees niet, hij komt terug! Want uiteindelijk blijkt ‘tabi kaeru’ zoveel te betekenen als ‘reizende kikker’. En daarmee is dit spel het tegenovergestelde van Neko Atsume: je moet de groene held juist uit je tuin jagen, de wijde wereld in. Bij zijn terugkeer neemt hij souvenirs mee van de plekken waar hij is geweest en massa’s foto’s bovendien – het blijft een Japanner. Dat fotoboek moet natuurlijk weer compleet zijn … Hopelijk komt er van ditt rare maar verslavende spel nog een Nederlandse versie, maar in het Japans is het ook al een aanrader.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar