Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Review: Workflow voor iPhone en iPad

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Wij bij iCreate zijn grote liefhebbers van het programma Automator op de Mac. Hiermee automatiseer je ingewikkelde of moeizame taken in OS X zodat je deze slechts met één druk op de knop kunt uitvoeren. Voorbeelden zijn het automatisch verplaatsen van bestanden naar bepaalde mappen of het veranderen van de grootte van een grote hoeveelheid afbeeldingen. Ontzettend handig, maar op iOS had je er weinig aan. Daar komt nu verandering in met de app Workflow.

Workflow app

Taken automatiseren in iOS

Als je je eerste takenreeks met Workflow maakt, krijg je meteen het typische Automator-gevoel: je sleept verschillende bouwstenen uit een lijst naar je takenreeks. Als je nou denkt dat de mogelijkheden door de beperkingen van iOS niet erg uitgebreid zijn, heb je het mis. Zo kun je onder meer gegevens van contactpersonen opvragen, je huidige locatie gebruiken of zelfs een bestand uit je Dropbox downloaden. Daarnaast kun je ook met variabelen werken zodat een takenreeks meerdere kanten op kan al naargelang welke input hij krijgt.

Klinkt ingewikkeld, maar de app werkt vrij logisch en maakt het zelfs mogelijk om kleine programmaatjes te maken. Zo hebben wij met relatief weinig moeite een workflow in elkaar gezet die YouTube-filmpjes omzet naar mp3 en in Dropbox opslaat. Of anders gezegd: we hebben de grenzen van Workflow nog niet kunnen ontdekken.

Workflows van anderen


kooptip

Vind je het idee van Workflow geniaal, maar heb je zelf geen zin om takenreeksen samen te stellen? Geen probleem, want in Workflow zit ook een galerij geïntegreerd waar je workflows van andere gebruikers kunt downloaden. Die galerij lijkt erg op de App Store en het installeren van een takenreeks is net zo eenvoudig als de installatie van een app. Wie echt alles met zijn iOS-apparaat wil kunnen doen, mag Workflow niet missen.

Prijs: € 4,99

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten