Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: VPN Unlimited voor iPhone en iPad

Auteur: Daan Jeuken
4 reacties


Lees verder na de advertentie

Wie van buitenlandse televisie houdt, kent ongetwijfeld de vervelende landsgrenzen van internet. Op je tv kun je met elk willekeurig tv-abonnement naar Engelse, Duitse en Franse tv kijken, maar een filmpje op de BBC-website bekijken, ho maar. Gelukkig zijn er omwegen die deze content alsnog ontgrendelen. Zo legden we in iCreate 54 uit hoe je met je Mac de buitenlandse servers kunt foppen om toch die content te bekijken. Op de iPad of iPhone kan dit ook, bijvoorbeeld met VPN Unlimited.

Abonnement

Deze app is gratis, maar je zult toch de knip moeten trekken. Met een gratis proefabonnement kun je tien dagen kijken hoe de dienst bevalt, maar daarna moet je een abonnement afsluiten. Hierbij heb je veel keuzemogelijkheden; van tien dagen tot drie jaar. De prijzen zijn schappelijk: voor drie jaar betaal je standaard 69 dollar (55 euro, ofwel € 1,50 per maand), maar er zijn regelmatig aanbiedingen: wij betaalden 19 dollar voor drie jaar, ofwel 42 cent per maand. Als klap op de vuurpijl kun je zo’n abonnement op vijf verschillende apparaten gebruiken. Je kunt dus niet alleen op je iPad, maar ook op je iPhone, Mac, Windows-pc, Android- telefoon of zelfs Linux-computer surfen ‘als een buitenlander’.

Werking

De app zelf is verder niet bijzonder. Je logt in, geeft aan in welk land je je digitaal wilt begeven, de app laadt het daarvoor benodigde profiel op je apparaat en dat is het dan. De websites van dat land heten je van harte welkom om hun programma’s te bekijken. Gemakkelijker kan het eigenlijk niet.

Tot slot nog een laatste tip: maak via iTunes een Apple ID aan voor het land in kwestie (zie iCreate 54, pagina 79) en download uit die App Store de plaatselijke Uitzending Gemist-app, zoals de BBC iPlayer. In combinatie met VPN Unlimited kun je dan ideaal via de app naar al die mooie programma’s kijken.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Prijs: Gratis, maar abonnement is benodigd.

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten