Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Star Wars The Force Awakens (en 6 links met Apple)

Auteur: Arjan Kropman
0 reacties
Star Wars


Lees verder na de advertentie

Meer dan tien jaar moesten we wachten op de nieuwe Star Wars-film; The Force Awakens (TFA). Ben je nog niet geweest? Dit is wat wij ervan vonden.Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens

Bij de opening van de film weet je meteen waar je naar kijkt. Terwijl de introtekst wegtrekt tegen een sterrenhemel en de overbekende bombastische muziek klinkt, is de Star Wars-sfeer meteen gezet. Ook daarna zit het zevende deel van Star Wars vol herkenningspunten. Van allerlei scènes die doen denken aan eerdere films, tot acteurs en outfits die terugkomen.

Afgezien van de casting voor sommige rollen, is de Force Awakens nergens echt verrassend. Hij is vooral vermakelijk. We zagen de film zonder pauze, misschien dat daarom verschillende keren de gedachte opkwam dat we bij het einde waren aanbeland, maar dan ging de film weer gewoon door. Er gebeurt zo veel dat het haast een remix van meerdere eerdere delen lijkt. Of je nu houdt van Star Wars of niet, je zult je met dit zevende deel best vermaken. Maar het gevoel overheerst dat het ondanks alle actie een opwarmertje en overgangsfilm is. Via het einde word je alvast lekker gemaakt voor het volgende deel. Misschien dat The Force daarin pas echt goed wakker wordt. Na alle ophef viel de film tegen, we hadden er meer van verwacht. (Marco den Teuling)

6 links met Apple

Waarom wij bij iCreate over Star Wars schrijven? Nou, daar zijn zes goede redenen voor.

  • We zijn Apple-nerds en nerds houden nou eenmaal van science fiction en Star Wars is de opper-science fiction film. De koning aller space-verhalen. Zoals Apple de koning aller computermakers is. Dat lijkt ons al reden genoeg.
  • In 1986 kocht Steve Jobs de computeranimatie-afdeling van Lucasfilm, de makers van Star Wars. Jobs kocht Graphic Groups voor vijf miljoen dollar en investeerde nog eens vijf miljoen. Pixar werd later de eerste studio die een 3D-animatiefilm uitbracht. Disney kocht Jobs’ tekenfilmcircus in 2006. In 2012 kocht Disney Lucasfilm. The Force Awakens wordt gemaakt en geproduceerd door Mickey Mouse en zijn vrienden.
  • Apple nam onlangs het Zwitserse bedrijf Faceshift over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van menselijke gezichtstrekken in avatars en andere digitale figuren en werkte ook mee aan de animaties in The Force Awakens. Lees hier waarom Apple dit deed.
  • Denk jij dat Darth Vader de lightsaber hielp ontwikkelen? Think again. Het was Apple-tekenaar Sir Jony Ive die regisseur J.J. Abrams adviseerde over de lichtzwaarden in TFA.
  • Een lightsaber werkt minstens zo intuïtief als een iPhone. Hoe ingewikkeld de techniek achter het product ook is, de bediening gaat blindelings. Waar kennen we dat toch van? Use the force!
  • Tot slot delen Apple en Disney ons medelijden. Man, wat moet het moeilijk zijn om succesvolle producten als Star Wars en de iPhone vervolg te geven. De megafans van beiden zijn niet snel tevreden.Lightsaber


kooptip

Pluspunten

Minpunten