Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Space Age voor iPhone en iPad

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het verkennen van het heelal is tegenwoordig weer een hippe aangelegenheid. Terwijl de ruimtevaartsorganisatie ESA zo’n 500 miljoen kilometer van de aarde verwijderd met de ruimtelander Philae op een komeet landt, draait in de bioscopen Christopher Nolans blockbuster Interstellar – een sciencefictionfilm over de zoektocht van de mensheid naar een nieuwe aarde. Daarnaast kwam Space Age uit, de nieuwste iOS-game van Big Bucket Software, ontwikkelaar van het populaire (en verslavende) The Incident uit 2010. En ja, hier worden – in het jasje van een strategie- en avonturenspel – ver verwijderde werelden verkend.

Space Age

Verhaal

In Space Age speel je Private, een jonge soldaat die in het jaar 1976 samen met een team op de planeet Kepler-16 landt. Hun missie: de planeet onderzoeken en het waardevolle metaal ‘Nucleum’ verzamelen. Al snel wordt duidelijk dat Kepler-16 meer heeft dan alleen rare metalen en overeenkomsten met het landschap op aarde (zoals water en appelbomen). Er zijn buitenaardse wezens op Kepler-16 en ze zijn niet vriendelijk van aard. Het klinkt als een ontzettend cliché-verhaal en dat is het eigenlijk ook. Gelukkig neemt het spel zichzelf echter niet erg serieus en haalt het in allerlei grappige verwijzingen uit naar de Amerikaanse droom om het heelal te veroveren.

Graphics

Wat meteen opvalt aan Space Age is de ongelofelijk mooie pixel-art die doet denken aan oude consoles. Kepler-16 en de figuren hebben allemaal een unieke stijl – best indrukwekkende als je bedenkt dat alles slechts uit een paar eenkleurige pixels bestaat. Wellicht nog beter uitgewerkt dan de graphics is de soundtrack. Elke melodie past perfect bij de gebeurtenissen op het scherm. Wat ons betreft is Space Age, naast Monument Valley, een van de beste en mooiste iOS-spellen van afgelopen jaar.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Prijs: € 3,99 (iPhone/iPad)

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten