Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Review: Sonic CD

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

sonic cdIn de jaren ’90 bracht Sega de game Sonic uit op de spelcomputer en dat was het begin van de bloeiende carrière van deze blauwe egel. Sinds kort is Sonic CD in de App Store te vinden, een overzetting van de versie op de spelcomputer Sega-CD. De iOS-game lijkt qua graphics veel op het origineel, met als grote verschil dat deze versie geoptimaliseerd is voor het retina beeldscherm.

Heb je de game al eens eerder gespeeld, dan weet je wat je van Sonic kunt verwachten. Je moet zoals gewoonlijk zo veel mogelijk ringen en andere objecten verzamelen en ondertussen obstakels vermijden. Dat gaat best lastig omdat je weinig overzicht hebt door een enorme hoeveelheid kleuren, knipperende lichtjes en plotselinge veranderende snelheden. Je kunt daardoor zomaar tegen een van de robots van Dr. Eggman op botsen, waardoor je bijna alle door jou verzamelde ringen verliest. Om het spel wat gemakkelijker te maken kun je door bepaalde toetsencombinaties (via de twee besturingsknoppen) speciale bewegingen maken. Ook biedt het spel power-ups, bijvoorbeeld een schild, power sneakers of een extra leven.

Wie fan is van Sonic geniet vast en zeker van deze geweldige app, maar ben je minder geïnteresseerd dan kun je het spel waarschijnlijk beter op internet spelen. Dan heb je bovendien meer overzicht over de spelwereld tijdens het gamen. Wie weet besluit je daarna toch om de app te kopen!

(Met dank aan onze snuffelstagiaire Nina Rietdijk)


kooptip

Universeel | € 1,59 | Sega America | 4+ | v.1.0.1 | 258MB

sonic cd