Terug naar Review: Snapselect
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Snapselect

Door Sven Lamers16 april 2015 09:002 min. leestijd0

Iedereen kent het probleem: als je terugkomt van vakantie, wil je zo snel mogelijk aan al je vrienden je foto’s showen. Maar als je dat doet zonder vooraf even alle plaatjes te bekijken en te selecteren, wordt je diashow al snel een saaie aangelegenheid. Dankzij digitale camera’s hebben we namelijk de neiging om veel te veel foto’s van het zelfde moment en onderwerp te maken. De reden is simpel: de ene keer is de foto bewogen, de andere keer loopt er iemand in beeld en bij de derde foto is de horizon niet recht. En daarom maak je maar elke keer een stuk of vier foto’s, die zoek je later wel uit. Maar dan kom je thuis en moet je die duizend gemaakte foto’s nog gaan uitzoeken. Dat is geen pretje.

Snapselect foto's kiezen

Foto’s kiezen met Snapselect

Met de nieuwe app Snapselect is dat echter zo gepiept. Het programma is onderverdeeld in drie functies: ‘Similars’, Timeline’ en ‘Pick/Rejects’. Similars vindt foto’s die op elkaar lijken op basis van een slim algoritme. Van tevoren kun je instellen hoe gevoelig de analyse moet zijn: in de laagste instelling pakt Snapselect foto’s die in de verste verte ook maar een beetje op elkaar lijken, in de hoogste stand worden alleen duplicaten gevonden die op hetzelfde moment zijn gemaakt en er bijna identiek uitzien. Met Timeline kun je foto’s accuraat op tijd rangschikken en ten slotte helpt Picks en Rejects je bij het kiezen van je favoriete (en minst favoriete) foto’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Paar foto’s of hele vakantie

Een van de beste functies van Snapselect is dat je het zowel voor je hele bibliotheek als voor een paar foto’s kunt gebruiken. Dat moet je ook vooral doen, want als Snapselect heel veel foto’s tegelijk moet analyseren, kan dat een tijdje duren. Voor 7500 foto’s had het programma 8 minuten nodig; dat is niet per definitie traag, maar als je vaker kleinere hoeveelheid scant, gaat het sneller en blijft het leuker.

Prijs: € 9,99

Plus
  • Werkt perfect voor het sorteren van foto's
  • Duidelijke interface
Min
  • Sommige functies zoals Picks/Reject heeft ook iPhoto/Foto's
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar