Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: Røde Grip+

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Als je de Røde Grip+ uit de verpakking haalt, heb je in eerste instantie niet het idee dat je een product vast hebt waarmee je het voor je iPhone gemakkelijker maakt om leuk beeldmateriaal te schieten. Toch is deze lenzenkit zeer geschikt om creatieve fisheye- of macrofoto’s te maken.

Røde Grip+

Gebruiksgemak

Op de doos staat dat het product uit een pistolgrip, drie lenzen en een frame voor de lenzen bestaat, maar eenmaal uit de verpakking blijkt dat deze onderdelen zijn samengevoegd in de vorm van een vergroot zakmes. Dat is dan ook direct de kracht van het design, aangezien je alle losse onderdelen na gebruik netjes in elkaar kunt schuiven en vervolgens in alle tassen gemakkelijk mee kunt nemen naar de volgende bestemming.

Ben je na het schieten van je foto’s aangekomen bij vrienden en willen zij de lenzen ook een keer op hun iPhone uitproberen? Geen probleem, want je haalt de onderdelen heel snel uit elkaar. Klik eerst de lenzen los, haal daarna het frame eruit, bevestig dit aan je iPhone en koppel je toestel daarna aan de pistolgrip.

Fisheye, macro of tele


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Vervolgens kun je de macrolens gebruiken om in te zoomen op kleine objecten, zoals een kever of een regendruppel, of de fisheye-lens om dat bekende effect toe te passen. Beide lenzen leveren leuke foto’s op, die bijna net zo scherp zijn als de kiekjes die je met de camera van je iPhone maakt. Als je met de telelens fotografeert worden de voorwerpen wat vervormd, maar als je het leuk vindt om de werkelijkheid een beetje te verdraaien, zorgt dit juist voor een grappig effect.

Conclusie

Als je een creatieve fotograaf bent en wel bent uitgekeken op de foto-effectjes in Foto’s en Instagram, dan voeg je met de Røde Grip+ een nieuwe dimensie toe aan iPhone-fotografie. Heb je geen behoefte aan deze lenzen, maar vind je het wel handig om een handvat te hebben bij het filmen of fotograferen, of de mogelijkheid om je iPhone op een statief te zetten, dan kun je voor 35 euro ook de gewone Grip (zonder +) aanschaffen.

Prijs: € 69

Pluspunten

  • Gemakkelijk mee te nemen
  • Leuke effecten

Minpunten

  • Soms last van vignettering
  • Zoomlens vervormt iets