Terug naar Review: Raumfeld Soundbar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Raumfeld Soundbar

Door Terry Stooker29 november 2015 09:013 min. leestijd0

Televisies zijn perfect voor het tonen van hd- tot 4K-beelden, maar qua geluid zijn ze doorgaans behoorlijk karig. Als je eenmaal een keer speakers hebt aangesloten op je tv, dan wil je ook nooit meer iets anders. Veel audiofabrikanten spelen hier op in door een zogeheten soundbar op de markt te brengen. Zo ook Raumfeld, die bij de Raumfeld Soundbar ook gelijk een subwoofer levert.

Raumfeld Soundbar

Onder de tv

De Raumfeld Soundbar plaats of hang je onder de tv, afhankelijk van of je televisie aan de muur hangt of op een meubel staat. Hoe dan ook, je zult er ongetwijfeld vaak tegenaan kijken. Gelukkig is de Soundbar erg stijlvol, maar weet hij zich tegelijkertijd goed onopvallend in het interieur te nestelen. De subwoofer heeft wat weg van een designradiator en is best wel lomp groot. Als er de ruimte voor is zet je hem tegen de muur en anders kun je hem misschien horizontaal onder de televisiemeubel schuiven.

Een hmdi-kabel wordt meegeleverd bij de Soundbar om hem aan te sluiten op de televisie. Heeft jouw televisie geen hdmi-uitgang voor geluid, dan zul je nog op audiokabels uitmoeten. De installatie is verder een kwestie van aansluiten en klaar. De subwoofer communiceert draadloos met de Soundbar dus dat scheelt weer een kabel, al kun je ervoor kiezen om ook hier een draadje tussen te trekken.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Raumfeld Soundbar

Wunderbar

Zodra je de televisie aanzet, hoor je direct het verschil. Wat een ruimte en gelaagdheid! De vergelijking met televisiespeakers is natuurlijk nogal flauw, maar de Soundbar doet daarnaast niet onder voor vergelijkbare systemen. Op hoger volume hoor je dat het geluid goed gebalanceerd blijft en dat je echt in de muur van klanken wordt gezogen. Met dit geluidssysteem komen spannende actiefilms of sfeervolle drama’s nog beter over en het geeft games ook een extra dimensie.

Naast het geluid van je televisie kan de Soundbar ook muziek afspelen van streamingdiensten zoals Spotify of TuneIn, of van je iPhone, iPad of Mac. Download de Raumfeld Controller-app op je iOS-apparaat en je voegt de Soundbar gemakkelijk toe aan je thuisnetwerk. Zo is de Soundbar het complete geluidssysteem voor de huiskamer. Behalve via de app, stuur je de Soundbar ook aan via de meegeleverde afstandsbediening. Hiermee regel je niet alleen het volume, maar kun je ook schakelen tussen de invoerbron en vier voorkeursregelingen.

Raumfeld Soundbar kopen?

De Raumfeld Soundbar is te koop voor 1299,99 euro via de webshop van Raumfeld. Dat klinkt als veel geld, maar hiervoor krijg je zowel een soundbar als een subwoofer, waar je bij veel andere fabrikanten de subwoofer los moet aanschaffen. Je hebt de keuze uit zwart of wit.

Plus
  • Uitstekend en ruimtelijk geluid
  • Stijlvolle soundbar
  • Draadloze verbinding met subwoofer
Min
  • Alleen hdmi-kabel meegeleverd
  • Subwoofer is wat lomp
Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar