Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Peggle HD

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Peggle HD lijkt nog wel het meest op een flipperkast: met een kanon schiet je een flipperbal het veld in. Dat veld is bezaaid met tientallen ‘pegs’, oftewel kleine gekleurde ronde en vierkante pinnetjes die je weg moet zien te flipperen.

De pegs hebben verschillende kleuren en de minimale eis om een level uit te spelen is dat je alle oranje pegs weg kanonneert. Raak je paarse aan, dan levert dat massa’s extra punten op. Raakt de flipperbal een groene peg, dan activeer je daarmee ‘Magic Powers’. De blauwe zijn het minst bijzonder: probeer ze toch maar allemaal weg te schieten, want opgeruimt staat netjes en een leeg veld levert ook weer bonussen op.

Flipperballen zijn je kostbaarste bezit in dit spel. Je krijgt er om te beginnen tien, en daarmee moet je het veld zien te legen. Hoge scores leveren nieuwe ballen op, en als je mazzel hebt, valt je flipperbal in de ton onder in het scherm en kun je hem nog een keer gebruiken.

Peggle HD lijkt zo’n spelletje dat puur op geluk gebaseerd is. Toch komt er ook iets van strategie bij kijken en loont het de moeite om eerst even na te denken voordat je een bal het veld in knalt, vooral in de Challenge-mode. Op een gegeven moment kweek je wel een beetje gevoel voor wat de loop van de bal ongeveer zal zijn. Je kunt behoorlijk precies richten en zodoende in één klap ladingen pegs raken. Peggle HD is een perfect uitgewerkte combi van strategie en geluk.


kooptip

iPad | € 2,39 | PopCap | 4+ | v.2.0.3 | 135MB