Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Paper Monsters

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Er zijn al behoorlijk veel platformers te vinden in de App Store, maar de meeste daarvan zijn niet meer dan middelmatig. Dat geldt gelukkig niet voor Paper Monsters, dat eruitziet als een kruising tussen Paper Mario en Kirby’s Epic Yarn.

De papieren monsters in deze 2d-platformer lijken nog wel het meest op ingewikkelde origamikunstwerkjes. De held van het verhaal, een schattig bordkartonnen robotje, heeft niet veel respect voor de oude Japanse vouwkunst en stampt de monsters zonder genade plat. Ondertussen verzamelt hij alle knoopjes en paperclips die hij tegenkomt.

Via buizen belandt de robot soms in de achtergrond van het scherm: ook wat dit betreft hebben de makers goed gekeken naar de Nintendo-platformers. Je laat de robot van links naar rechts lopen door je duim over de linkerkant van het scherm te bewegen. Springen doe je door rechts op het scherm te tikken. Het is niet de fijnste besturing en één verkeerde sprong kan fataal zijn. Gelukkig wen je er snel genoeg aan.

Paper Monsters bestaat uit zestien levels verdeeld over vier werelden met ieder hun eigen kleurrijke thema, allemaal even goed uitgewerkt. Zelfs de bloemetjes in de achtergrond zijn van papier. Het is een vrolijk spel dat wat we de komende tijd zeker niet van onze iPhone afhalen.


kooptip

Universeel | € 0,79 | Crescent Moon Games LLC | 4+ | v.1.0 | 93,6MB