Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Review: Numberlys

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

In de grauwe wereld waar de Numberlys wonen, heeft niets of niemand een naam. Alles is genummerd. Ook de Numberlys zelf heten niet gewoon Ralph of Pamela, maar ‘27’ of ‘6011’. Iedere dag werken ze in een fabriek, waar ze cijfers maken van metaal.

De Numberlys 1, 2, 3, 4, en 5 besluiten om het roer volledig om te gooien en kapen de cijferfabriek. Met de grondstoffen en gereedschappen die voorhanden zijn, gaan ze aan de slag en zo creëren ze een andere vorm dan gewoonlijk. Verbaasd roepen ze in koor ‘Aaah!’: de eerste letter van het alfabet is een feit.

Wie A zegt moet ook B zeggen, en jij gaat de Numberlys daarmee helpen. Tot op dit moment in het verhaal wisselden teksten en animatiefilmpjes elkaar af, maar daar komen nu ook kleine spelletjes bij. Zo moet je een Numberly net zolang laten trampolinespringen op het cijfer acht totdat het breekt en uiteenvalt in een E en een F. Geen paniek als je een spelletje niet haalt: het verhaal loopt door en je kunt het op een later tijdstip nogmaals proberen.

Aan iedere letter die geïntroduceerd wordt, gaat een tekstje vooraf waarin deze letter de hoofdrol speelt. ‘De A is van appel’, maar dan creatiever en stukken grappiger. We hopen dat dit bijzondere verhaal net zoals zijn voorganger The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore naar het Nederlands vertaald wordt en dat de taalgrapjes dan overeind blijven.


kooptip

Als we alles bij elkaar optellen, dan is er maar één conclusie mogelijk: deze app is van A tot Z de moeite waard.

Universeel | € 4,99 | Moonbot Studios | 4+ | v.1.0.2 | 280MB