Terug naar Review: Nokia Here voor iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Nokia Here voor iPhone

Door Daan Jeuken14 mei 2015 12:002 min. leestijd1

De iPhone heeft in zijn korte geschiedenis al behoorlijk wat technologische apparaten overbodig gemaakt. De compactcamera en de camcorder zijn de prominentste slachtoffers, maar ook navigatiesystemen zijn een stuk minder in trek nu veel mensen navigeren met hun smartphone.

Nokia Here

Fabrikanten als TomTom en Navigon zijn wel met hun tijd meegegaan en hebben ook apps uitgebracht. Deze hebben één groot voordeel op Apple’s Kaarten en Google Maps: je kunt de kaarten ook op je iPhone opslaan, zodat je offline kunt navigeren. Ideaal in het buitenland. De keerzijde van deze medaille is echter het prijskaartje: Navigon Europa kost 100 euro, TomTom Europa kost er 60. Dat is wel erg veel geld voor een app. Nu is er echter Here, van Nokia, dat het beste van twee werelden combineert: een gratis app met de functionaliteit van Navigon en TomTom.

Nokia Here

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Offline navigatie

De grootste troef, offline navigatie, heeft Nokia ook nog eens erg goed uitgewerkt. Zo hoef je de kaarten niet per land te downloaden, maar per regio. Dat scheelt weer kostbaar geheugen als je in Benidorm een huurauto huurt (al moet je wel even weten in welke regio Benidorm ligt). De kaarten van Here zijn duidelijk en tijdens het rijden bieden ze voldoende overzicht. Ook ideaal is de mogelijkheid om een reis met het openbaar vervoer te plannen.

Minpunten

Toch heeft Here nog wel een paar minpuntjes waar aan gewerkt mag worden. Ten eerste is de navigatiestem nog niet in het Nederlands beschikbaar. Dat is voor sommige mensen toch wel een bottleneck. Ten tweede heeft de app geen toegang tot je adressenboek; je moet de adressen dus handmatig invoeren. Ten derde kun je niet zoeken op Points of Interest (zoals een tank- station of restaurant in de buurt) – dat is toch ook wel altijd handig. Maar wat ons betreft vallen deze tekortkomingen absoluut in het niet tegen de enorme prijskaartjes van de iets completere concurrenten.

Prijs: Gratis

Download in de App Store

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Volgende review
Review: Fitbit Charge
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Peter
Lezer
Peter

Ik kan wel Here maps nederlandse stem kiezen, hoe kan dat bij jullie niet dan?