Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Nest Cam – slimme bewakingscamera

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Nest Cam


Lees verder na de advertentie

Het bedrijf Nest is bekend van de slimme thermostaat, maar heeft nu ook een beveiligingscamera: de Nest Cam. Volgende week, op Koningsdag, hangen verspreid door Amsterdam diverse Nest Cams zodat de hele wereld live kan volgen hoe de stad die dag oranje kleurt. Wij hebben de Nest Cam thuis al uitgeprobeerd.

Design Nest Cam

Uitgevoerd in metaal (helaas alleen in het zwart) en voorzien van een zware voet, straalt het kwaliteit uit. Dankzij deze zware voet met magneet blijft de camera goed staan en zelfs hangen aan een (metalen) deurpost of ander oppervlak. Is neerzetten of magnetisch kleven geen optie, dan gebruik je de bijgeleverde montagevoet. De drie meter lange (witte) usb-kabel met klein laadblokje is het enige wat je verder hoeft aan te sluiten.

Installeren van de Nest Cam

Het installeren van het apparaat gaat via de Nest-app en bluetooth erg gemakkelijk. In de app, die ook voor andere Nest-apparatuur dient, kies je vervolgens tussen 720p- of 1080p-opnames en geef je aan of de Nest Cam automatisch opnames maakt bij geluids- en/of bewegingsdetectie of volgens een bepaald schema. Dat werkt ook in het donker prima, het nachtzicht (in zwart-wit) is zelfs verbluffend scherp.

Abonnement op Nest Aware

De app geeft push-notificaties bij beweging of geluid en toont opnames en live beeld met minimale vertraging. Je kunt via de app zelfs praten door de luidspreker in de Nest Cam. Dankzij de grote beeldhoek van 130 graden heb je een ruim blikveld.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je specifieke beeldzones in de gaten houden of opnames bewaren, dan is een abonnement op Nest Aware nodig, vanaf 10 euro per maand. Maar ook zonder dat is de Nest Cam misschien wel de beste en zeker de gemakkelijkst te installeren en te gebruiken draadloze camera. Wij gaan weer lekker Big Brother spelen en kijken wie er nu voor de deur staat.

De Nest Cam kost € 199 en is verkrijgbaar bij onder meer Cool Blue en Bol.com. Meer informatie lees je op de website van Nest.

Pluspunten

  • Gemakkelijk te installeren
  • mooi design
  • goed beeld – ook in het donker

Minpunten

  • Heeft altijd stroom nodig
  • je hebt er meer nodig voor je hele huis