Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews iPhone

Review: Logitech S715i iPhone-speaker (€ 77)

Auteur: iCreate
4 reacties


Lees verder na de advertentie

In de folder van Media Markt staat de Logitech S715i aangeprijsd voor € 77. Dat is nou ook toevallig, wij hebben de S715i net besproken in iCreate 43. Hij scoort 4,5 uit 5 sterren. Weet je wat, we publiceren de review hier, nu, online. Beschouw het als een gratis stukje koopadvies.

Logitech S715i

My First iPhone-speaker

Heb je een tienerzoon of -dochter en staat er op het verlanglijstje een iPhone-speaker? Dan zul je hem of haar met de Logitech S715i vast en zeker blij maken. In vergelijking met de concurrentie is deze zeer betaalbare luidspreker van alle gemakken voorzien. Bovenop vind je een dock-connector voor een iPhone of iPod touch en met drie prominent gepositioneerde knoppen bedien je de speaker. Zodra je uitgespeeld bent, vouw je het steuntje ophoog en dient het als deksel voor de iPhone-houder.

Wat de jeugd ongetwijfeld ook fijn vindt, zijn de ingebouwde accu en de meegeleverde afstandsbediening en opbergetui. Bij normaal gebruik houdt een volle accu van de S715i het acht uur uit, aldus Logitech. Normaal gebruik betekent dat de batterijduur minder is als je het volume opendraait.


kooptip

Het is ideaal dat je met dit apparaat naar buiten kunt, maar je betaalt een prijs: de geluidskwaliteit wordt minder als de accu de luidspreker voedt. Om de speeltijd te maximaliseren nemen de bastonen en de geluidssterkte af. Er kunnen nog steeds Top 40-hits door het park getetterd worden, maar elke vorm van warmte ontbreekt in de muziek. Daarom hang je deze speaker liever aan het stroom. Bijkomend voordeel is dat je iPhone of iPod dan tevens wordt opgeladen.

Hoe kritisch mogen we zijn op een iPhone- speaker van tachtig euro? Mogen we klagen over het feit dat je met de afstandsbediening wel heel precies moet richten? Mogen we klagen dat we wel eens beter klinkende speakers hebben getest? Feit is dat deze luidspreker robuust en compleet is. Tevens is het geluid prima, veel beter dan dat van de JBL Micro II bijvoorbeeld.

Pluspunten

Minpunten