Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Boeken

Review: Kinderboeken

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De komende anderhalve week zal er veel worden voorgelezen op basisscholen, peuterspeelzalen en in bibliotheken: vandaag zijn namelijk de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. De app Kinderboeken, waarin je digitale en interactieve kinderboeken kunt downloaden en lezen, viert dit feestje mee door een gratis boek aan te bieden.

De collectie in de app is nu nog niet heel erg uitgebreid, maar de ontwikkelaar belooft maandelijks nieuwe boeken toe te voegen. De titels die je nu aan kunt schaffen zijn in ieder geval de moeite waard. Met schrijvers als Paul van Loon, Nannie Kuiper en Rindert Kromhout kan dat ook niet anders.

De boeken kosten €3,99 per stuk, maar vandaag is Van mij en van jou van Hans en Monique Hagen gratis verkrijgbaar. Het is een poëzie-prentenboek met heel mooie versjes over zo’n beetje alles waar kinderen zich over verbazen: bijvoorbeeld de kleuren van de regenboog, vissen die zomaar kunnen zwemmen en baby’s die plotseling bij het gezin horen.

Bij ieder gedicht hoort een illustratie die zich in beweging zet als je het scherm aanraakt. Hier gaat er even iets mis: als je op de iPad tikt terwijl het versje nog wordt voorgelezen, stokt soms de voorleesstem. Het is beter om het verhaaltje eerst af te luisteren en dan pas op het scherm te gaan tikken. En toch blijf je wegdromen bij dit boekje, zelfs als volwassene. Wij zijn erg benieuwd naar welke titels er nog meer gaan verschijnen in deze app.


kooptip

iPad | Gratis | WPG Uitgevers B.V. | 4+ | v.1.0 | 4,6MB