Terug naar Review: Jessica Jones (Netflix-serie)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Jessica Jones (Netflix-serie)

Door Laura Grootaarts5 januari 2016 16:053 min. leestijd0

Jessica Jones is een serie die momenteel exclusief op Netflix te zien is. De gelijknamige hoofdpersoon is een superheld, eentje uit de stal van Marvel. Maar verwacht van haar geen actie à la de Hulk of Spider-Man. Want Jessica heeft het door wat akkefietjes in het verleden wel gehad met haar hectische superheldenbestaan. Het redden van de wereld is aan haar niet meer besteed en het duurt daarom wel even voordat mevrouw met één vinger een auto van de grond tilt.

Liters sterke drank

Jessica probeert haar leven een andere wending te geven en is aan de slag gegaan als privé-detective. Haar specialiteit is het fotograferen van overspelige echtgenoten op de meest schaamtevolle momenten die je je maar kunt bedenken. Ze verdient er een schamel inkomen mee, waarmee ze ternauwernood haar schurftige appartementje kan bekostigen. Het zou allemaal wat gemakkelijker gaan als ze zichzelf niet constant volgoot met sterke drank.

Superheld vs. superboef

Zoals iedere superheld heeft ook Jessica Jones een aartsvijand, en in dit geval is dat de charmante Brit Kilgrave. In het verleden hield Jessica er een bijzondere relatie met hem op na. Inmiddels heeft ze hem uit haar leven gebannen, maar door haar nieuwe carrière komt ze ongewild weer met hem in aanraking. Kilgrave heeft ook een superkracht: hij kan mensen precies laten doen wat hij wil, zonder dat ze tegenstribbelen. Met zo’n talent kun je de wereld redden. Maar je kunt ook mensen loeihete koffie in hun eigen gezicht laten gooien, ze uren aaneen niet met hun ogen laten knipperen of van het dak af laten springen en erger, nog heel veel erger.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Geen stereotypes

In deze ‘superheldenserie’ heb je geen last van vlakke stereotypes. Het is geen kwestie van goed tegen slecht, zwart tegen wit. Jessica is de held, maar heeft een nogal wat verontrustende en cynische karaktertrekken en een traumatisch verleden waar we hier verder niet al te veel over loslaten. Kilgrave is een van de allerengste slechteriken maar ondanks al dat sadisme is het vooral een heel charmante schurk waar je ook heel hard om kunt lachen. Het gaat niet alleen om brute superkrachten, maar vooral om psychologische oorlogsvoering.

Om deze serie te kunnen waarderen, hoef je absoluut niet bekend te zijn met het Marvel-universum, hoewel je daarmee wel een paar easter eggs mist. Bekijk hieronder de trailer van Jessica Jones en bingewatch vervolgens verder op Netflix.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar