Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: iPhoto voor iOS

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De eerste vraag die ik mezelf stelde toen Apple gisteren iPhoto voor iOS aankondigde was: ‘Heb ik iPhoto op de iPad eigenlijk gemist?’. De app foto’s die al vanaf het eerste uur onderdeel is van iOS, biedt een mooie simpele manier om andere mensen foto’s te laten zien. Het oogt al jaren als een uitgeklede versie van iPhoto. Maar het is behoorlijk onhandig dat je op een apparaat waar je behoorlijk mooie foto’s kunt schieten, niet standaard foto’s kunt bewerken.

Opties, opties, opties

Die lacune wordt met de universele app iPhoto in één keer verholpen. Deze app is een perfecte vervanging voor de foto’s app en biedt daarnaast uitgebreide mogelijkheden om foto’s te bewerken. Daarnaast kun je foto’s gemakkelijk delen of presenteren op het scherm. Net als GarageBand zit er op de iPad een hulp-knopje (de ? in het menu bovenaan) die laat zien wat je allemaal kan doen. Die is zeker gewenst want iPhoto zit propvol opties. Je kunt foto’s roteren, croppen, bijdraaien, opnieuw belichten, met effecten beschilderen of “gewoon even verbeteren”. Er is zelfs de optie om de witbalans aan te passen. Qua functies doet de iOS-versie niet onder voor de Mac-versie en effecten schilderen met penselen is zelfs een optie die vroeger alleen voor Aperture (Apple’s professionele fotoprogramma) beschikbaar was.

iPhoto verslag: beter dan een foto-album

Maar dat zijn niet de functies waardoor je uiteindelijk niet zonder iPhoto voor iOS kan. In de App Store zijn er namelijk heel veel uitstekende fotobewerkingsprogramma’s beschikbaar. Maar de functie waar ik nu al niet meer zonder kan leven zijn de iPhoto-verslagen: hiermee kun je een album gemakkelijk rangschikken en versieren met kaarten, data, weer-informatie en nog veel meer. Dit digitale foto-album kun je vervolgens gemakkelijk delen via iCloud. Ik draai hem nu op mijn iPhone 4, wat best aardig gaat (los van het feit dat de app duidelijk iets langzamer reageert). Maar voor de beste ervaring heb je minstens een iPad 2 of iPhone 4 nodig.

Apple legt wederom de lat voor iPad-apps enorm hoog met deze zéér uitgebreide iPhoto-app. Vooral de combi van sorteermogelijkheden, uitgebreide bewerkingtools en de mogelijkheden om journals te maken zijn zeer indrukwekkend.


kooptip

Universeel | € 3,99 | Apple | v.1.0 | 106MB