Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Apps

Review: Hearthstone voor iPhone

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
hearthstone_wallpaper1920x1200


Lees verder na de advertentie

Hearthstone is de eerste iOS-game van Blizzard, ontwikkelaar van bekende spellen zoals Diablo, Starcraft en World of Warcraft. Het spel is al een tijdje uit voor de iPad, maar sinds gisteren speel je het ook op je iPhone. En het overzetten naar het kleinere scherm van de iPhone is goed gelukt: Hearthstone speelt zich net zo goed als op de Mac of iPad. Het enige verschil met de grotere versies is dat je kaarten kleiner worden weergegeven in de hoek rechtsonder. Als je erop tikt, worden ze groter en kun je ze uitspelen. Op het eerste gezicht lijkt dat niet goed te zijn voor het overzicht, maar dankzij het Retina-scherm herken je de meeste kaarten ook in de verkleinde weergave.

hearthstone

Ruilkaartspel

Wat de spellen van Blizzard gemeen hebben, is het ongelofelijke verslavingspotentieel. Eenmaal aan begonnen, is het moeilijk om ermee te stoppen. Blizzard-games gebruiken de formule ‘Makkelijk te leren, moeilijk te beheersen’. Na vijf minuten heb je het spelprincipe door, maar voordat je alle trucs en gimmicks kent, gaan er weken voorbij.

Deze formule geldt ook voor Hearthstone. In feite is de game een simpel ruilkaartspel à la Magic: The Gathering of Pokémon. Je verzamelt kaarten met personages uit de Warcraft-wereld en laat ze aantreden tegen de kaarten van de computer of een menselijke tegenstander. De vicieuze verslavingscirkel loopt als volgt: hoe meer je speelt, hoe meer ervaringspunten je verzamelt. Met die ervaringspunten krijg je nieuwe en krachtigere kaarten. Deze kun je weer goed gebruiken in het volgende potje, waar je dan weer ervaringspunten krijgt, enzovoort. Daarnaast bevat Hearthstone twee ‘avonturen’ die voor het spelen in je eentje zijn bedoeld. Door die te spelen, verdien je overigens ook weer nieuwe kaarten die je dan in duellen met andere tegenstanders kunt gebruiken.

Free-to-play


kooptip

Het beste aan Hearthstone? Het is Free-to-play! Vaak is dat geen pluspunt – bij veel games word je als het ware gedwongen om te betalen omdat het spel anders helemaal niet leuk blijft. Bij Hearthstone is dat absoluut niet het geval. Als je sneller aan nieuwe kaartjes wilt komen, kun je uiteraard betalen, maar eerlijk gezegd is dat helemaal niet nodig. Als je gewoon speelt, krijg je automatisch genoeg kaartjes en heb je even goed een leuke tijd. Zelfs voor de twee avonturen hoef je in theorie niet te betalen – als je genoeg speelt, kun je die met de in-game valuta ontgrendelen. Zo, daarover gesproken: waar is mijn iPhone? Blackrock Mountain wacht op mij.

Prijs: gratis

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten