Terug naar Review: Hearthstone voor iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Hearthstone voor iPhone

Door Sven Lamers15 april 2015 08:193 min. leestijd0

Hearthstone is de eerste iOS-game van Blizzard, ontwikkelaar van bekende spellen zoals Diablo, Starcraft en World of Warcraft. Het spel is al een tijdje uit voor de iPad, maar sinds gisteren speel je het ook op je iPhone. En het overzetten naar het kleinere scherm van de iPhone is goed gelukt: Hearthstone speelt zich net zo goed als op de Mac of iPad. Het enige verschil met de grotere versies is dat je kaarten kleiner worden weergegeven in de hoek rechtsonder. Als je erop tikt, worden ze groter en kun je ze uitspelen. Op het eerste gezicht lijkt dat niet goed te zijn voor het overzicht, maar dankzij het Retina-scherm herken je de meeste kaarten ook in de verkleinde weergave.

hearthstone

Ruilkaartspel

Wat de spellen van Blizzard gemeen hebben, is het ongelofelijke verslavingspotentieel. Eenmaal aan begonnen, is het moeilijk om ermee te stoppen. Blizzard-games gebruiken de formule ‘Makkelijk te leren, moeilijk te beheersen’. Na vijf minuten heb je het spelprincipe door, maar voordat je alle trucs en gimmicks kent, gaan er weken voorbij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze formule geldt ook voor Hearthstone. In feite is de game een simpel ruilkaartspel à la Magic: The Gathering of Pokémon. Je verzamelt kaarten met personages uit de Warcraft-wereld en laat ze aantreden tegen de kaarten van de computer of een menselijke tegenstander. De vicieuze verslavingscirkel loopt als volgt: hoe meer je speelt, hoe meer ervaringspunten je verzamelt. Met die ervaringspunten krijg je nieuwe en krachtigere kaarten. Deze kun je weer goed gebruiken in het volgende potje, waar je dan weer ervaringspunten krijgt, enzovoort. Daarnaast bevat Hearthstone twee ‘avonturen’ die voor het spelen in je eentje zijn bedoeld. Door die te spelen, verdien je overigens ook weer nieuwe kaarten die je dan in duellen met andere tegenstanders kunt gebruiken.

Free-to-play

Het beste aan Hearthstone? Het is Free-to-play! Vaak is dat geen pluspunt – bij veel games word je als het ware gedwongen om te betalen omdat het spel anders helemaal niet leuk blijft. Bij Hearthstone is dat absoluut niet het geval. Als je sneller aan nieuwe kaartjes wilt komen, kun je uiteraard betalen, maar eerlijk gezegd is dat helemaal niet nodig. Als je gewoon speelt, krijg je automatisch genoeg kaartjes en heb je even goed een leuke tijd. Zelfs voor de twee avonturen hoef je in theorie niet te betalen – als je genoeg speelt, kun je die met de in-game valuta ontgrendelen. Zo, daarover gesproken: waar is mijn iPhone? Blackrock Mountain wacht op mij.

Prijs: gratis

Download in de App Store

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar