Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: Hatchi

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Als tiener had ik een huisdier dat ik overal mee naartoe sleepte, ondanks zijn constante gepiep om aandacht. Hij heette Elvis omdat mijn eigen naam begint met een ‘L’ en omdat het een vis was. Amper een week later ging hij dood: het lot van zo’n beetje iedere Tamagotchi.

Halverwege de jaren negentig was in ieder klaslokaal wel een virtueel huisdiertje te vinden. Nu ik de Tamagotchi-app Hatchi op mijn iPhone geïnstalleerd heb en mijn nieuwe huisdier uit zijn ei is gekropen, ben ik opnieuw verkocht.

Het is als vanouds de bedoeling dat je je huisdier goed verzorgt, zodat het opgroeit tot een gelukkig en gezond monster. Hoe goed hij zich ontwikkelt, hangt af van de aandacht die jij hem geeft. Zorg er dus voor dat hij af en toe een douche neemt en een boekje leest want daar wordt hij blij van. En geef hem op tijd te eten. Boven in het scherm geven metertjes aan hoe goed het diertje in zijn vel zit.

Dat het monstertje zwart-wit is en bestaat uit pak hem beet tachtig grove pixels, maakt het al helemaal nostalgie ten top. Toch duiken ook oude frustraties weer op: wil ik dat beest een hamburger in zijn muil werpen, moet hij zo nodig weer gaan slapen. Ik kijk straks wel weer hoe het met hem gaat. En daarna nog een keer. En nog een keer.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone | € 0,79 | Portable Pixels Ltd | 4+ | v.1.0 | 1,9MB