Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: GarageBand (update 1.2)

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

GarageBand blijft verbazen: door een update kan vanaf nu heel je band aan de slag met de draagbare muziekstudio. Apple noemt het een ‘Jamsessie’, waarin je bandleden hun iDevices als het ware aan elkaar knopen om met zijn allen live muziek te kunnen maken. Dit werkt prima, via bluetooth: je hebt nauwelijks last van vertragingen en het live spelen is goed uitgewerkt.

In een jamsessie wordt het tempo, de toonsoort en de akkoorden van Touch Instruments automatisch gesynchroniseerd. Een gave track maken wordt zo een stuk makkelijker. Ook mag je zelf beslissen of alle sporten tegelijk worden opgenomen, of dat ieder bandlid apart een spoor opneemt. Dat werkt lekker flexibel.

Buiten het oefenhok

Het enige nadeel is dat zo’n sessie alleen toegankelijk is voor bandleden met een iPhone 4, vierde generatie iPod touch of iPad (maakt niet uit van welke generatie). Heb je een ouder apparaat, dan blijf je helaas in de kou staan, buiten het oefenhok. Wél voor iedereen toegankelijk is de nieuwe Smart Strings, een instrument waarmee je een volledig orkest aanstuurt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Makkelijk foutjes oplossen

Een reddende engel voor velen is de nieuwe ‘Note Editor’. Hiermee verdwijnen foutjes in de opnames als sneeuw voor de zon: je mag noten stuk voor stuk aanpassen, in plaats van de opname opnieuw te doen. Dat scheelt je natuurlijk enorm veel tijd. Ook heeft de app iCloud-integratie gekregen, waardoor je tracks op al je apparaten beschikbaar zijn. Het is prachtig om te zien dat Apple blijft werken om GarageBand nóg beter te maken.

Universeel | € 3,99 | Apple | 4+ | v.1.2 | 801MB