Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Florence

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
florence


Lees verder na de advertentie

De lente staat voor de deur! Het is weer langer licht, de zon wordt krachtiger en langzaamaan krijgt de natuur daar ook wind van – alles wordt groen en staat in bloei. Ook op de mens heeft de lente een groot effect. Een paar zonnestralen zijn vaak al genoeg voor een intens geluksgevoel, je hormonen beginnen op te spelen en we krijgen meer behoefte aan fysiek contact. Met de nieuwe game Florence van de maker van Monument Valley krijg je die lentekriebels als app op je iPhone.

Deze review komt uit iCreate 96:

De wonderlijke wereld van Florence

Florence uitgelicht


kooptip

Je stapt in de schoenen van het meisje Florence. Ze wil eigenlijk kunstenares worden, maar doet de boekhouding in een saai bedrijf. Op weg naar het werkt scrolt ze door haar Instagram-tijdlijn, en dat is zo’n beetje het enige leuke wat ze op een dag doet. Maar alles verandert als ze Krish tegenkomt. De twee gaan daten en jij zorgt ervoor dat ze samenkomen. Nou ja, je zet wat puzzelstukjes in elkaar om de twee een gesprek te laten voeren (wat overigens steeds gemakkelijker wordt, net als in het echt) of je geeft Florence een duwtje voor de eerste kus.

Geen uitdaging

Het is helemaal niet uitdagend – we zouden het meer als interactief verhaal omschrijven dan als spel – maar het is zo ontzettend schattig en leuk vormgegeven dat je niet kunt stoppen tot je het einde van het verhaal hebt bereikt. Dat duurt helaas niet al te lang, na een uurtje heb je Florence al uitgespeeld. Daarna speel je het nog paar keer om te kijken wat er gebeurt als je andere beslissingen neemt, maar dan heb je het ook wel gehad … totdat je weer eventjes behoefte hebt aan lentekriebels en vlinders in je buik.

Nog niet helemaal overtuigd van deze game? Bekijk dan vooral de trailer:

Pluspunten

  • Supermooi vormgegeven
  • leuk verhaal

Minpunten

  • Niet uitdagend
  • snel uitgespeeld