Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Fairway Solitaire HD

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Fairway Solitaire HD is een maffe variatie op Patience, en staat helemaal in het teken van het thema golf. De golfbaan ligt vol met stapeltjes kaarten, zelf heb je ook een stapeltje. De kaarten waarvan de waarde één punt hoger of lager is dan de kaart die boven op jouw stapeltje ligt, mag je wegspelen. Bij een 6 mag je bijvoorbeeld een 5 of een 7 aanleggen. Kies je voor de 7, dan kun je vervolgens op een 6 of een 8 tikken – als die tenminste in het veld ligt.

Je probeert op deze manier een zo lang mogelijke aaneengesloten reeks te maken en met zo min mogelijk van die reeksen het veld leeg te spelen. Een hole-in-one zou mooi zijn, maar dat is in de praktijk niet mogelijk en ook niet nodig. Hindernissen die je tegenkomt in de golfwereld, kom je ook tegen in Fairway Solitaire. Zo zitten sommige kaarten stevig verankerd in het ruwe gras van de baan: je moet ze twee keer aanleggen voordat ze verdwijnen.

Nurkse marmotten op de baan vormen trouwens een ware handicap: ze stelen onmisbare kaarten en halen nog veel meer rottigheid uit. Al sinds de steentijd worden zij geteisterd door golfballen die tegen hun smoel worden gemept. Nu zijn ze uit op wraak, en maken ze het jou als golfer af en toe behoorlijk lastig.

Patience, golf en marmotten: het lijkt een onmogelijke combinatie, maar uiteindelijk blijkt het een slag in de juiste richting.


kooptip

iPad | Gratis | Big Fish Games | 4+ | v.1.0.2 | 250MB