Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Elgato Thunderbolt Dock

Auteur: Arjan Kropman
3 reacties


Lees verder na de advertentie

Elgato Thunderbolt Dock

Snel ingeplugd, snel uitgeplugd. Met de Elgato Thunderbolt Dock sluit je al je randapparatuur met één kabel aan op je MacBook. Dit kastje maakt een einde aan kabelspaghetti en is het begin van een opgeruimd bureau.

Het prettige aan een MacBook is dat je hem met het grootste gemak overal mee naartoe neemt. Nadeel is de ellendige wirwar aan kabels die je desk vervuilen wanneer je thuis werkt en al je randapparatuur hebt aangesloten. En steeds wanneer je de boel ontplugt moet je apparaat voor apparaat toestemming vragen voor het afkoppelen om geen data te verliezen. Deze onhandigheden zijn gemakkelijk weg te werken met één kastje om al je randapparatuur op aan te sluiten.

Aansluiten via Thunderbolt

De Thunderbolt Dock vindt zijn naam in het feit dat hij aangesloten wordt via de Thunderbolt-poort die tegenwoordig op elke Mac zit. Het apparaat zorgt ervoor dat je al je randapparatuur eenvoudig via deze kabel kunt koppelen aan je Mac. De Thunderbolt-kabel gaat in je Mac en in de Dock, de overige kabels plug je in de Dock. Er zijn drie usb 3.0-poorten waarvan er zich één heel handig aan de voorzijde bevindt – het blijft jammer dat Apple hier zelf nooit aan dacht. Aan de achterzijde zijn ook nog een hdmi-, een ethernet- en een extra Thunderbolt-poort geplaatst.

Audio, hdmi en ethernet


kooptip

Naast de usb-aansluiting voorop bevindt zich een audio-aansluiting voor speakers of een hoofdtelefoon. Via de hdmi-poort kun je een externe monitor aan je Mac linken (maximaal 2560 x 1600 pixels) en door de ethernet-ingang zorg je dat je niet afhankelijk bent van wifi voor je internet, maar veel sneller en stabieler bedraad werkt. Je hebt dat razendsnelle en dure abonnement niet voor niets. De Elgato is voorzien van een externe stroomaansluiting waardoor je aangesloten devices als je iPhone of iPad ook meteen hun accu’s kunnen vullen.

Elgato Thunderbolt Dock

Conclusie

Het koppelen en ontkoppelen van je MacBook is nu ineens sneller en je kunt je kabels voortaan netjes wegwerken. Sluit de Dock aan en een icoontje boven in de menubalk maakt het mogelijk om met een enkele klik de Thunderbolt Dock en alle randapparatuur in één keer te verwijderen. Een kind doet de was, maar moet ook even zijn zakgeld opsparen, want de Elgato is helaas niet goedkoop.

Prijs:  € 229,95

Pluspunten

  • Weg met die kabels
  • Opgeruimd bureau
  • Supersnel internet
  • Usb aan de voorkant

Minpunten

  • Kost je wel wat zo'n handige Dock
  • Zijn drie usb-poorten genoeg?