Terug naar Review: Elgato Thunderbolt Dock
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Elgato Thunderbolt Dock

Door Arjan Kropman28 augustus 2014 09:192 min. leestijd3

Elgato Thunderbolt Dock

Snel ingeplugd, snel uitgeplugd. Met de Elgato Thunderbolt Dock sluit je al je randapparatuur met één kabel aan op je MacBook. Dit kastje maakt een einde aan kabelspaghetti en is het begin van een opgeruimd bureau.

Het prettige aan een MacBook is dat je hem met het grootste gemak overal mee naartoe neemt. Nadeel is de ellendige wirwar aan kabels die je desk vervuilen wanneer je thuis werkt en al je randapparatuur hebt aangesloten. En steeds wanneer je de boel ontplugt moet je apparaat voor apparaat toestemming vragen voor het afkoppelen om geen data te verliezen. Deze onhandigheden zijn gemakkelijk weg te werken met één kastje om al je randapparatuur op aan te sluiten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aansluiten via Thunderbolt

De Thunderbolt Dock vindt zijn naam in het feit dat hij aangesloten wordt via de Thunderbolt-poort die tegenwoordig op elke Mac zit. Het apparaat zorgt ervoor dat je al je randapparatuur eenvoudig via deze kabel kunt koppelen aan je Mac. De Thunderbolt-kabel gaat in je Mac en in de Dock, de overige kabels plug je in de Dock. Er zijn drie usb 3.0-poorten waarvan er zich één heel handig aan de voorzijde bevindt – het blijft jammer dat Apple hier zelf nooit aan dacht. Aan de achterzijde zijn ook nog een hdmi-, een ethernet- en een extra Thunderbolt-poort geplaatst.

Audio, hdmi en ethernet

Naast de usb-aansluiting voorop bevindt zich een audio-aansluiting voor speakers of een hoofdtelefoon. Via de hdmi-poort kun je een externe monitor aan je Mac linken (maximaal 2560 x 1600 pixels) en door de ethernet-ingang zorg je dat je niet afhankelijk bent van wifi voor je internet, maar veel sneller en stabieler bedraad werkt. Je hebt dat razendsnelle en dure abonnement niet voor niets. De Elgato is voorzien van een externe stroomaansluiting waardoor je aangesloten devices als je iPhone of iPad ook meteen hun accu’s kunnen vullen.

Elgato Thunderbolt Dock

Conclusie

Het koppelen en ontkoppelen van je MacBook is nu ineens sneller en je kunt je kabels voortaan netjes wegwerken. Sluit de Dock aan en een icoontje boven in de menubalk maakt het mogelijk om met een enkele klik de Thunderbolt Dock en alle randapparatuur in één keer te verwijderen. Een kind doet de was, maar moet ook even zijn zakgeld opsparen, want de Elgato is helaas niet goedkoop.

Prijs:  € 229,95

Plus
  • Weg met die kabels
  • Opgeruimd bureau
  • Supersnel internet
  • Usb aan de voorkant
Min
  • Kost je wel wat zo'n handige Dock
  • Zijn drie usb-poorten genoeg?
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martijn
Lezer
Martijn

Ik heb deze: http://www.belkin.com/us/p/P-F4U055/ onder mijn bureau hangen.
Slechts 1 kabel die naar mijn iMac loopt, de rest zit aan het dock. Een usb hub er aan hangen is geen probleem. Verder geen omkijken naar het apparaat, werkt super fijn.

Wouter
Lezer
Wouter

Zoals ik maanden geleden ook al aan de redactie gemaild heb (geen enkele reactie gehad trouwens): in dit artikel staat dat je je mac kan opladen via het dock. Ik heb het gekocht, en mijn macbook laadt niet op. Ook is dit in de manual nergens terug te vinden. Dus ik zou graag horen hoe ik mijn macbook kan laten opladen via het dock.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Wouter, het lijkt erop dat er een fout in de review staat (nu aangepast). Excuses hiervoor. De Elgato Thunderbolt Dock kan via usb wel een iPhone en iPad opladen, maar geen MacBook. Een MacBook kan namelijk alleen opgeladen worden via de MagSafe-connector.