Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews HomeKit

Review: Elgato Avea – sfeer en licht in huis

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Elgato Avea sfeer licht


Lees verder na de advertentie

Als het over gekleurde en mobiel bedienbare lampen gaat, dan is Philips Hue de maatstaaf. Het lichtsysteem is populair, werkt ontzettend goed, maar is met zestig euro per lamp ook duur. Alleen al daarom is het hoog tijd voor stevige concurrentie. Van Elgato bijvoorbeeld, dat Avea-lampen levert voor veertig euro. Het is nog steeds een stuk duurder dan een standaard led-lamp, maar het komt in de richting.

Elgato Avea iPhone Apple Watch

Elgato Avea

De basis van het systeem van Elgato Avea is hetzelfde als dat van Philips. Je draait de peren in de fitting van je normale lampen en vervolgens kun je ze via de app bedienen en allerlei leuke kleurtjes geven. De basis van Avea bestaat uit acht sferen, zoals een lentebos, de zonsondergang, het noorderlicht of een vuurtje. De sfeer kleurt vervolgens de hele kamer, terwijl je zelf in de app de helderheid en intensiteit van de lamp bij kunt stellen. De sferen zijn allemaal gebaseerd op de natuur en dus nemen de lampen geen statische kleuren aan. Het vuur knappert rood-oranje-achtig en het noorderlicht beweegt groen-blauw-ig. Wil je toch één kleur, dan kun je kiezen uit groen, geel, oranje, rood, paars, blauw en wit.

Verschil met Philips Hue

Avea verschilt op een aantal fundamentele punten van de Hue. Ten eerste werkt het systeem van Philips via een bridge (die ook weer 20 euro kost), Avea koppelt gewoon via bluetooth. Daarnaast zijn de mogelijkheden van Hue een stuk uitgebreider dan de acht sferen en zeven kleuren van Elgato. Maar daar betaal je dan ook voor …


kooptip

Prijs: € 39,95

Pluspunten

  • Niet zo duur als Philips Hue
  • Fijne natuursferen

Minpunten

  • Nog steeds best duur voor een lamp
  • Weinig opties