Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Review: De bovenkant van Nederland HD

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Nederland saai en kleurloos? De luchtfoto’s van Karel Tomeï laten een heel ander beeld zien. De foto’s verschenen eerder in boekvorm en kunnen nu bekeken worden in de app De bovenkant van Nederland HD. Een soort Google Earth, maar dan met zorgvuldig gekozen onderwerpen.

Op de bijna vijfhonderd foto’s zie je Nederland vanuit vogelperspectief. De bollenvelden doen denken aan schilderijen van Mondriaan, beekjes kabbelen als zilveren linten door het groen heen en nieuwbouwwijken lijken wel kunstwerkjes van Lego. Het is jammer dat de foto’s bij het inzoomen al snel wat onscherp worden. Bij ieder plaatje wordt in een paar regels uitgelegd wat je nu eigenlijk ziet.

Je kunt op verschillende manieren door de app navigeren. Bekijk bijvoorbeeld de foto’s die bij jou in de buurt zijn gemaakt, of selecteer een van de twaalf provincies. De zoekfunctie werkt niet optimaal: mijn woonplaats wordt genoemd in de tekst bij een foto van een nabijgelegen stad, maar is met de zoekfunctie niet meer terug te vinden.

Het valt op dat de app vooral een vehikel is om het bijbehorende boek aan de man te brengen: het boekicoontje bij iedere foto brengt je naar de webshop van de uitgever. Het ene moment beleef je Nederland vanuit het prachtige vogelperspectief, het andere moment doet die reclame je weer met beide benen op de grond belanden.


kooptip

iPad | € 1,59 | Scriptum B.V. | 4+ | v.1.0,1 | 2,9MB