Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Clear

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De App Store staat bol van de zogenaamde ’to do-lijst’-apps, maar de nieuwe app Clear is tóch noemenswaardig. Clear maakt het werken met dergelijke lijstjes weer leuk. We bespreken de eerste to-do-lijst-app die gebruikmaakt van multitouchgebaren.

Clear

Zodra je de app opent, volgen een aantal instructie-dia’s. Hierop wordt uitgelegd hoe je Clear kunt gebruiken met behulp van multitouchgebaren. Het geheel oogt overzichtelijk en werkt vlot op de iPhone 4 die we gebruiken voor de review. Alles draait om gebaren bij het gebruik van Clear.

Knijpen

Als we het knijpgebaar met twee vingers maken, gaan we ‘omhoog’ in de lijstjes. Als je blijft ‘knijpen’ kom je tot in de menu-instellingen. In de instellingen kun je het thema aanpassen en aangeven of er badges zichtbaar moeten zijn in het thuisscherm. Ook kun je geluidseffecten en vibraties instellen voor bepaalde acties.

Slepen

Het sleepgebaar is op meerdere manieren inzetbaar. Wil je een nieuwe lijst of een nieuw item aanmaken, dan sleep je naar beneden en volgt de mogelijkheid een nieuw onderdeel toe te voegen. Tik erop om de naam te wijzigen. Het is ook mogelijk om tussen het menu en de lijsten te switchen door naar boven of beneden te slepen.

Vegen


kooptip

Je kunt de lijsten of specifieke items als ‘voldaan’ markeren of verwijderen, door middel van een veegbeweging. Veeg je naar links, dan verwijder je een onderdeel of lijst. Om iets als ‘voldaan’ te markeren, sleep je naar rechts. Dit draagt bij aan de intuïtieve manier van werken van de app.

iPhone | €0,79 | Realmac Software | 4+ | v.1.0 | 7,3MB

Dit bericht is geschreven door onze collega’s van iCreate Magazine