Terug naar Review: Boxy – Inbox-client voor de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Boxy – Inbox-client voor de Mac

Door Sven Lamers7 januari 2016 14:522 min. leestijd0

Heb je een Gmail-account? Dan heb je vast al kennisgemaakt met Inbox by Gmail. Hiermee houd je je e-mailverkeer overzichtelijk. Belangrijke berichten waarmee je echt iets moet doen, raken niet meer zomaar zoek tussen de niet-aflatende stroom van nieuwsbrieven, aanbiedingen en e-mails van je schoonouders. Als je meer wilt weten over deze dienst, lees dan ons artikel in iCreate 73. Inbox is beschikbaar als app op de iPhone en iPad, maar op de Mac moet je het doen met een web-interface in de browser. Daar brengt de app Boxy verandering in. Boxy is namelijk de eerste inofficiële Inbox-client voor de Mac.

Boxy1

Inbox als programma op de Mac

Boxy werkt in principe als Inbox op het web. Je krijgt een lijst voorgeschoteld met al je e-mails en als je op een item klikt, wordt het bericht geopend en kun je het beantwoorden. Als je klaar bent, kun een mailtje afvinken om het als ‘klaar’ te markeren. E-mails die bij elkaar horen, bijvoorbeeld aankopen, nieuwsbrieven en reizen, worden onder een kopje samengevat zodat je meer overzicht hebt over de belangrijkere mailtjes.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dezelfde interface

Als je van de interface van Inbox op het web houdt, dan ben je bij Boxy aan het goede adres. In feite is Boxy namelijk alleen een weergave van de Inbox-website, maar dan met een paar ingebouwde OS X-trucjes. Zo is de bovenste balk van Inbox met de zoekfunctie en je account direct geïntegreerd in de titelbalk van Boxy. Daarnaast wordt de zijbalk standaard verkleind weergegeven en heb je een optie om de donkere weergave te gebruiken. Ook heeft Boxy een Reader-modus à la Safari en ondersteunt het programma de weergave op volledig scherm of splitscreen. De beste aanvullende feature zijn echter waarschuwingen voor nieuwe mails in het Berichtencentrum. Helaas maakt Boxy hierbij geen onderscheid tussen belangrijke en onbelangrijke mailtjes (zoals Inbox op iOS) zodat je voor alle berichten een notificatie krijgt.

Boxy2

Conclusie

Boxy is pas één maand oud en natuurlijk is er nog het een en ander dat verbeterd zou kunnen worden. De animaties zijn nog niet zo soepel als op het web en het wisselen van accounts duurt vrij lang. Maar voor liefhebbers van Inbox is deze app een echte aanrader en met een prijs van 5 euro in de Mac App Store ook niet te duur.

Plus
  • Mooi uiterlijk
  • handige functies van OS X geïntegreerd.
Min
  • Animaties minder soepel dan op het web
  • notificaties voor álle mailtjes.
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar