Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Belkin QODE Thin Type-etui (iPad Air)

Auteur: Sven Lamers
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Zoals je wellicht weet verkoopt Apple twee soorten beschermhoezen voor de iPad: met de Smart Cover bescherm je alleen de voorkant van de tablet, de Smart Case is een complete omhulling. De makers van toetsenborden voor de iPad hanteren blijkbaar een soortgelijke aanpak.

Zo hebben we aan het begin van het jaar (iCreate 56, pagina 93) de Belkin QODE Slim-style etui met toetsenbord voor de iPad getest. Dat was een hoes voor de iPad Air met ingebouwde keyboard – qua opbouw een Smart Cover van Apple, maar dan met toetsen. Nu komt het bedrijf met de Smart Cover-achtige tegenhanger, de Thin Type-etui met toetsenbord.

Belkin QODE Thin Type

Makkelijk typen

Deze heeft dezelfde sterke kanten als zijn grote broer: makkelijk koppelen via bluetooth, handige functieknoppen en na korte gewenning is het lekker typen ondanks de kleinere afmetingen dan een gewoon toetsenbord. Het blijft de vraag of je op een apparaat dat voor touchbesturing is gemaakt met een toetsenbord wilt werken, maar om zo nu en dan een tekst te typen, voldoet de Thin Type prima.

Magnetisch vastmaken


kooptip

Het grootste verschil tussen de Slim-style en de Thin Type is de vormgeving. In plaats van de iPad in een hoesje te doen, maak je de Thin Type magnetisch op de tablet vast en kun je het geheel vervolgens dichtklappen. Dat ziet er dan uit als een kleine MacBook Air, ook mede omdat de Thin Type gemaakt is uit één stuk geanodiseerd aluminium. Om te typen moet je het toetsenbord echter loshalen en de tablet in een uitsparing plaatsen zodat die blijft staan. Alleen op die manier is het mogelijk om de tablet op een bureau te plaatsen en hem als een MacBook te gebruiken. Hiervoor had Belkin wel iets beters kunnen verzinnen.

Prijs: € 99,99

Pluspunten

  • Typt lekker
  • Voelt stevig aan
  • Gemakkelijk te koppelen

Minpunten

  • Je moet het toetsenbord loshalen van het tablet om het goed te kunnen gebruiken