Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Review: Bamboo Stylus fineline

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Telkens wanneer we een stylus voor de iPad testen, stellen we ons dezelfde vraag. Waarom in godsnaam zou je op een apparaat dat voor touchbesturing met je vingers is bedoeld aan de slag gaan met een pen? Nou, zeker niet om nauwkeuriger op linkjes te kunnen tikken in Safari … Als je daarentegen probeert op de iPad te schetsen of iets eigenhandig te schrijven, wordt het een ander verhaal. Met een stylus gaat dat veel beter en daarom is de Bamboo Stylus fineline precies voor dit doel ontworpen.

Bamboo Stylus fineline

Schrijven en schetsen

Op het eerste gezicht lijkt de Bamboo een doodgewone, maar mooi afgewerkte stylus. Er zijn vijf verschillende kleuren beschikbaar en onder de dop schuilt een slechts 1,9 mm brede punt. Hiermee voelt schrijven en schetsen bijna net zo aan alsof je met een echte pen werkt. Maar zo doodgewoon is de Stylus fineline niet.

Draadloze verbinding

Hij maakt draadloos verbinding met je iPad, waardoor jij er erg nauwkeurig mee kunt schrijven en tekenen. Omdat dit met behulp van bluetooth wordt gerealiseerd, zit er wel enkele vertraging in je penstreken. Helaas werkt de bluetooth-verbinding alleen in ondersteunde apps, zoals de bijbehorende Bamboo Paper-app. App-ontwikkelaars kunnen de ondersteuning voor de Stylus fineline gewoon inbouwen, en grote namen als Adobe en Autodesk hebben dit al beloofd.


kooptip

Dat is maar goed ook, want zonder de aanvullende bluetooth-functionaliteit is de Bamboo net zo goed of slecht als een goedkope stylus van een paar euro.

Prijs: € 59,90

Pluspunten

  • Dankzij bluetooth en smalle punt erg nauwkeurig
  • Mooi afgewerkt

Minpunten

  • Penstreken hebben een lichte vertraging
  • Ondersteuning moet in apps ingebouwd zijn