Terug naar Quadro: een Touch Bar voor alle Macs via iOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Quadro: een Touch Bar voor alle Macs via iOS

Door Sven Lamers10 mei 2017 12:012 min. leestijd0

Ook na meerdere maanden met de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro zijn we er op de redactie nog niet over uit of het nou een nuttige toevoeging is of toch een gimmick. We gebruiken hem zo nu en dan wel, maar het voelt niet echt als de toekomst van de Mac-bediening.

Touch Bar Word

Misschien werken we nog te vaak met andere Macs zonder Touch Bar om het écht in het systeem te krijgen. De MacBook Pro is prima voor onderweg, maar op onze burelen typen we toch op onze iMac. Zo komt er natuurlijk nooit routine in! Om ook de Touch Bar-loze Macs met deze balk uit te rusten, is er nu de gratis app Quadro op de iPhone of iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Quadro: app en programma

Quadro bestaat uit twee delen: de app op je telefoon en een hulpprogramma op de Mac (plus browser-extensie voor web-applicaties). Nadat je beide hebt geïnstalleerd, maak je verbinding via usb of wifi. Vervolgens verschijnen op je iOS-apparaat knopjes voor het programma dat op dat moment op je Mac open staat.quadro

Het zijn niet exact dezelfde functies als op de Touch Bar, maar de ontwikkelaars hebben wel goed naar het origineel gekeken. Net als op de Touch Bar kun je ook gemakkelijk aanpassen welke opties er worden weergegeven.

Niet perfect

Helemaal vlekkeloos werkt Quadro helaas niet. Zo nu en dan wil de verbinding even wegvallen, daarnaast gaat de bediening met veeggebaren – vooral op het kleine iPhone-scherm – te vaak mis. Zo kun je een toetsenbord met pijltjestoetsen naar voren halen door van onder aan het scherm naar boven te vegen … ware het niet dat de app dat niet altijd goed doorheeft en je per ongeluk toch het bedieningspaneel opent. En soms veeg je naar rechts, links of beneden, maar voer je per ongeluk een actie uit.

Zo leidt het gebruik van deze namaak-Touch Bar toch snel tot frustratie. Het idee is leuk, maar de uitvoering laat te wensen over.

Deze review komt uit iCreate 87.

iCreate 87
iCreate 87
102 iOS 10-tips die je nog niet kent
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar