Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Apps

Puzzelgames voor in de vakantie (iPhone en iPad)

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Of je nu wel of geen carnaval gaat vieren, de voorjaarsvakantie staat om de hoek (zuid: volgende week, midden/noord: de week erop). Heb je een lange rit naar de sneeuw voor de boeg of wordt het een rustig weekje op de bank hangen? Met deze drie puzzelgames voor iPhone en iPad hoef je je in elk geval geen moment te vervelen.

0h n0

0h n0 app0h n0 is een game van de Nederlandse ontwikkelaar Q42, die ook samen met Philips aan het prestigieuze Hue-project werkte. Het duurt misschien even voordat je dit puzzelspelletje goed doorhebt, maar daarna is het behoorlijk verslavend. De bedoeling is dat je een veld vult met blauwe of rode bollen, zonder te moeten gokken. Dit doe je op basis van de cijfers die aangeven hoeveel blauwe bollen iedere bol kan zien. Een rode bol blokkeert het zicht van een blauwe bol. Geen idee waar we het over hebben? Probeer 0h n0 dan snel uit, want zo wordt puzzelen echt leuk.

Gratis | iPhone en iPad

Threes!

ThreesNiet voor niks hebben we Threes! eerder in ons jaaroverzicht opgenomen en werd het spel door Apple uitgeroepen tot beste game van 2014. Deze puzzel heb je zo onder de knie en geeft vervolgens uren speelplezier. Op een speelbord van vier bij vier velden probeer je hogere getallen te maken door kaarten op elkaar te schuiven. Maar je ruimte is beperkt, want na iedere zet komt er een extra speelkaart bij. Vooruit denken dus, en dat is precies wat Threes! zo leuk en verslavend maakt.


kooptip

€ 1,99 | iPhone en iPad

1010

1010 appWat puzzelgames met cijfers hebben snappen wij ook niet helemaal, maar 1010 is ook al zo’n simpel doch verslavend spelletje. Als een soort variant op Tetris dien je vormen op het speelveld te plaatsen en daarmee horizontale Ăłf verticale rijen te vormen. Is er geen ruimte meer, dan is het game over. Omdat je overal op het veld rijen kunt maken, is de uitdaging een stuk groter dan in Tetris. 1010 is gratis, maar wil je geen advertenties meer zien, dan moet je € 1,99 betalen.

Gratis | iPhone en iPad