Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Apps

App-review: Pocket Yoga

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Pocket Yoga


Lees verder na de advertentie

App-ontwikkelaars zijn blijkbaar erg begaan met onze gezondheid. Waarom zouden er anders dozijnen hardloop- en ‘7 minute workout’-apps in de App Store staan? Hoewel je nog steeds zelf moet gaan sporten, wordt het door die apps veel uitnodigender en leuker.

Niet meer naar de sportschool

Je hardloopafstand en tijd bijhouden motiveert ontzettend en dankzij de 7 Minute Workout bespaar je je vanuit de woonkamer de tocht naar de sportschool. Aan de andere kant laten apps je ook veel sneller kennis maken met wat ‘ongewonere’ sporten. Zo is er bijvoorbeeld de app Pocket Yoga, waarmee je thuis yoga-oefeningen kunt doen.

Weet je hoe yoga werkt?

In de basis bestaat het uit het nadoen van verschillende figuren in een bepaalde volgorde en met een bijzondere ademhaling. In Pocket Yoga vind je vijf yogareeksen, elk in drie verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Naast de bekende zonnegroet (in twee variaties) zijn er de cursussen ‘Ocean’ (conditie), ‘Mountain’ (kracht) en ‘Desert’ (lenigheid). Voordat je een yogareeks volgt, kun je eerst checken welke oefeningen er allemaal in zitten om te kijken of je die wel aankunt.

Pocket Yoga op zo’n beetje alle Apple-apparaten

Begin je, dan legt een rustige Engelse vrouwenstem uit wat je moet doen. Je moet even wennen aan het vocabulaire, maar gelukkig kun je altijd op het scherm spieken waar je precies ziet hoe het figuur werkt. iPhone-scherm niet handig tijdens de oefeningen? Pocket Yoga werkt op zo een beetje alle Apple-apparaten, waaronder ook de Apple Watch en Apple TV.


kooptip

Natuurlijk kan een app een echte les niet helemaal vervangen, maar Pocket Yoga zit wel erg goed in elkaar met zijn duidelijke uitleg, mooie vormgeving en een geïntegreerde yoga-encyclopedie met alle figuren. Bovendien kun je voor de prijs van de app niet eens met de bus naar de yogaschool: je downloadt Pocket Yoga voor€ 2,99 in de App Store. Alleen een Nederlandse vertaling zou mooi zijn.

Pluspunten

Minpunten