Terug naar Parallels Desktop 14: Windows nog beter op de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Parallels Desktop 14: Windows nog beter op de Mac

Door Sven Lamers9 oktober 2018 16:193 min. leestijd0

Ongeveer een maand geleden heeft Parallels de jaarlijkseupdate van zijn software uitgebracht waarmee je Windows op de Mac kunt draaien. Parallels Desktop 14 belooft een hoop prestatie- en detailverbeteringen. Een van de belangrijkste nieuwe functies? Ondersteuning voor macOS Mojave, inclusief het donkere thema. In deze review zullen we onze bevindingen over ‘Windows op de Mac’ met je delen.

installatie-assistent Parallels

Windows op de Mac

Over het algemeen zijn we erg tevreden over Parallels Desktop 14. Voor het geval dat je Windows op de Mac wilt draaien, is het programma onze eerste keus. Parallels werkt super gemakkelijk en biedt toch alle opties die je van zo’n virtualisatie-software verwacht. Hoewel het voor de Mac best veel kracht vereist om macOS én Windows tegelijk te draaien, werkte Parallels op onze MacBook Pro 15-inch altijd erg soepel. Zelfs de hoge resoluties van de Retina-schermen werden dankzij speciale stuurprogramma’s meteen ondersteund. Support voor nieuwe Windows-versies voegt Parallels erg snel toe met updates voor zijn programma.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kleine details maken het verschil

Het zijn de kleine dingen, die Parallels zo goed maken. Sluit je een apparaat via usb aan, krijg je in een klein venstertje de vraag of je dat in macOS of in Windows wilt gebruiken. De ondersteuning van de Touch Bar is niet nieuw, maar laat ook weer zien dat Parallels een perfecte Mac-ervaring wil bieden – ook voor een besturingssysteem als Windows. In Microsofts browser Edge kun je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de Touch Bar een nieuw tabblad openen.

Bovendien kun je precies bepalen hoe Windows op de Mac wilt gebruiken. Je kunt het in een venstertje als een soort app draaien, maar als je wilt laat je alles in elkaar overvloeien en verschijnt er een Windows-startmenu in de menubalk van de Mac.

Parallels snel en eenvoudig

Aanvullende software overbodig

Jammer vinden wij dat Parallels zijn aanvullende software zo pusht. Na de installatie van Parallels Desktop 14 krijg je meteen een venster te zien waarin je de Parallels Toolbox kunt installeren. Dat is een kleine gereedschapskist met appjes die allemaal niets met de virtualisatie-software te maken hebben. Zoiets kennen wij van gratis programma’s in Windows, maar voor een chic Mac-programma van tachtig euro vinden wij het ongepast. Maar nou ja, de slimme gebruiker kan de installatie uiteraard overslaan en ook een vinkje zetten om het venster nooit meer te zien.

Conclusie en winactie

We zeiden het al aan het begin van dit artikel: als je Windows op de Mac wilt (en geen ingrijpende Boot Camp-installatie), dan is Parallels de eenvoudigste en meest elegante manier. Op de website van Parallels download je een gratis proefversie die je 14 dagen lang mag uitproberen.

Daarnaast hebben we voor onze lezers nog iets speciaals. We mogen drie licenties van Parallels weggeven. Het enige wat jij moet doen, is hieronder je gegevens achterlaten en ons laten weten waarom je Windows op de Mac wilt draaien. Je hebt tot 6 november de tijd om mee te doen.

Update: De winactie is inmiddels afgelopen. De gelukkige winnaars krijgen zo snel mogelijk een mailtje van ons met de licentie. 

Plus
  • Windows op de Mac
  • Veel handige details die het 'Mac-like' maken
Min
  • Aanvullende software overbodig
  • Licentie vrij prijzig
Bekijk dit product
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar