Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Parallels Desktop 14: Windows nog beter op de Mac

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
parallels desktop 14


Lees verder na de advertentie

Ongeveer een maand geleden heeft Parallels de jaarlijkse update van zijn software uitgebracht waarmee je Windows op de Mac kunt draaien. Parallels Desktop 14 belooft een hoop prestatie- en detailverbeteringen. Een van de belangrijkste nieuwe functies? Ondersteuning voor macOS Mojave, inclusief het donkere thema. In deze review zullen we onze bevindingen over ‘Windows op de Mac’ met je delen.

installatie-assistent Parallels

Windows op de Mac

Over het algemeen zijn we erg tevreden over Parallels Desktop 14. Voor het geval dat je Windows op de Mac wilt draaien, is het programma onze eerste keus. Parallels werkt super gemakkelijk en biedt toch alle opties die je van zo’n virtualisatie-software verwacht. Hoewel het voor de Mac best veel kracht vereist om macOS én Windows tegelijk te draaien, werkte Parallels op onze MacBook Pro 15-inch altijd erg soepel. Zelfs de hoge resoluties van de Retina-schermen werden dankzij speciale stuurprogramma’s meteen ondersteund. Support voor nieuwe Windows-versies voegt Parallels erg snel toe met updates voor zijn programma.

Kleine details maken het verschil

Het zijn de kleine dingen, die Parallels zo goed maken. Sluit je een apparaat via usb aan, krijg je in een klein venstertje de vraag of je dat in macOS of in Windows wilt gebruiken. De ondersteuning van de Touch Bar is niet nieuw, maar laat ook weer zien dat Parallels een perfecte Mac-ervaring wil bieden – ook voor een besturingssysteem als Windows. In Microsofts browser Edge kun je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de Touch Bar een nieuw tabblad openen.


kooptip

Bovendien kun je precies bepalen hoe Windows op de Mac wilt gebruiken. Je kunt het in een venstertje als een soort app draaien, maar als je wilt laat je alles in elkaar overvloeien en verschijnt er een Windows-startmenu in de menubalk van de Mac.

Parallels snel en eenvoudig

Aanvullende software overbodig

Jammer vinden wij dat Parallels zijn aanvullende software zo pusht. Na de installatie van Parallels Desktop 14 krijg je meteen een venster te zien waarin je de Parallels Toolbox kunt installeren. Dat is een kleine gereedschapskist met appjes die allemaal niets met de virtualisatie-software te maken hebben. Zoiets kennen wij van gratis programma’s in Windows, maar voor een chic Mac-programma van tachtig euro vinden wij het ongepast. Maar nou ja, de slimme gebruiker kan de installatie uiteraard overslaan en ook een vinkje zetten om het venster nooit meer te zien.

Conclusie en winactie

We zeiden het al aan het begin van dit artikel: als je Windows op de Mac wilt (en geen ingrijpende Boot Camp-installatie), dan is Parallels de eenvoudigste en meest elegante manier. Op de website van Parallels download je een gratis proefversie die je 14 dagen lang mag uitproberen.

Daarnaast hebben we voor onze lezers nog iets speciaals. We mogen drie licenties van Parallels weggeven. Het enige wat jij moet doen, is hieronder je gegevens achterlaten en ons laten weten waarom je Windows op de Mac wilt draaien. Je hebt tot 6 november de tijd om mee te doen.

Update: De winactie is inmiddels afgelopen. De gelukkige winnaars krijgen zo snel mogelijk een mailtje van ons met de licentie. 

Pluspunten

  • Windows op de Mac
  • Veel handige details die het 'Mac-like' maken

Minpunten

  • Aanvullende software overbodig
  • Licentie vrij prijzig