Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Parallels Desktop 12: Windows op de Mac

Auteur: iCreate
0 reacties
Parallels Desktop


Lees verder na de advertentie

Windows draaien binnen macOS – het blijft een uiterst handig iets, als je het nodig hebt. Parallels is hierin expert. Ondanks dat Parallels Desktop deze markt duidelijk in handen heeft, rust het bedrijf niet op zijn lauweren. Parallels blijft scherp inspelen op wat er noodzakelijk is om écht de voordelen van het combineren gewaarborgd te houden. Naast de nodige snelheidsverbeteringen is de nieuwe versie Parallels Desktop 12 al voorbereid op de overstap van El Capitan naar macOS Sierra.

Parallels Desktop 12

Geoptimaliseerd voor games

Dat Parallels uitstekend werk levert, heb je al eerder kunnen lezen. We focussen ons nu dan ook vooral op wat écht nieuw is. Het meest in het oog springend is de optimalisatie voor games. Weliswaar kon je in eerdere versies al Windows-games draaien, maar dan alleen als je op het gebied van graphics en snelheid concessies wilde doen. De nieuwe versie van Parallels lost dit probleem op: nu is bijvoorbeeld ook de populaire en veeleisende game Overwatch te spelen op de Mac – bijna even snel en mooi als onder Windows. En ook het streamen van Xbox-games via de Xbox-app van Windows 10 behoort nu tot de mogelijkheden.

Een andere fraaie nieuwe mogelijkheid is de Parallels Toolbox. Liefst twintig gereedschappen maken het nog eenvoudiger om Parallels optimaal te gebruiken. Via de Toolbox kun je bijvoorbeeld video’s downloaden, gemakkelijker archiveren en rap schakelen tussen El Capitan en Windows 10; de systemen communiceren dermate goed met elkaar dat het lijkt alsof het altijd al zo bedoeld is.

Conclusie Parallels Desktop 12


kooptip

Er zijn voor ons niet meer veel redenen om Windows te draaien op de Mac, maar voor bepaalde doelgroepen, zoals gamers, zijn die er wel degelijk. Parallels is en blijft onze referentie voor het draaien van Windows op de Mac, gamers worden met de verbeteringen in de nieuwe versie extra op hun wenken bediend. Heb je overigens nog een oude versie, dan kost de update 49,99 euro – instappers betalen de volle prijs van 79,99 euro, onder meer in de online shop van Apple. Het allergoedkoopste? Parallels winnen bij iCreate. Hoe je kans maakt op Parallels Desktop 12, lees je in iCreate 81.

iCreate 81

Pluspunten

  • Prima verbinding tussen Mac en Windows
  • games spelen op de Mac
  • Toolbox werkt handig

Minpunten

  • Hoe goed de optimalisaties ook zijn – je hebt een krachtige Mac nodig.