Terug naar Review: Mio Fuse – fijne maar lelijke fitnesstracker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Mio Fuse – fijne maar lelijke fitnesstracker

Door Terry Stooker30 juli 2015 17:192 min. leestijd0

Zoals we in iCreate 68 al aangaven, wil je de Apple Watch eigenlijk gewoon hebben. Maar als je uitsluitend geïnteresseerd bent in je hartslag en het aantal stappen dat je zet, dan is het goedkoper om voor een fitnesstracker te gaan. De Mio Fuse bijvoorbeeld, die wij een tijdje om de pols hebben gehad.

Mio Fuse

Fitnesstracker

Deze sportarmband houdt bij hoeveel stappen je zet en (na het activeren van de functie) wat je hartslag is. De informatie geeft hij met een druk op de knop weer op het rode led-display, net als de huidige tijd en het aantal verbruikte calorieën. Je kunt de Fuse gebruiken als een zelfstandige fitnesstracker, maar met hetzelfde gemak koppel je hem aan je iPhone via de bijbehorende app Mio Go. Via deze app kun je direct jouw persoonlijke hartslagzones instellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Juiste hartslag

De Fuse blinkt namelijk uit tijdens een rondje cardiofitness. Je hoeft niet zoals bij veel andere hartslagmeters zelf na te denken wat het weergegeven getal betekent, de Fuse geeft met gekleurde lampjes duidelijk aan of je op de juiste hartslag zit. Gaat je hart sneller of langzamer kloppen, dan voel je met een trilling dat je in een andere zone komt. Verschillende sport-apps en Apple’s Gezondheid-app kunnen overweg met de Mio Fuse, waardoor je nauwkeurig je work-outs bij kunt houden. Al moet je wel even handmatig via de Mio Go-app de informatie synchroniseren.

Ontwerp

Als hartslagmeter komt de Fuse dus uitstekend uit de test, maar Mio adverteert de fitnesstracker als product dat je de hele dag door kunt dragen. Je kunt er inderdaad prima het aantal stappen mee tellen dat je zet, maar als dagelijkse tracker missen we toch het aantal genomen trappen en een analyse van het slaapgedrag. Bovendien wil je buiten het sporten om waarschijnlijk niet gezien worden met de Fuse om je pols. De armband sluit comfortabel genoeg aan, maar hij is alles behalve fraai. Het zwarte rubber wordt erg snel vaal en het geheel ademt gewoon sportarmband. Enthousiaste wielrenners of hardlopers hebben aan de Mio Fuse echter een uitstekend hulpmiddel.

Prijs: € 149

Plus
  • Nauwkeurige hartslagmeter
  • Werkt ook als horloge
Min
  • Niet bepaald fraai
  • Geen slaapanalyse of aantal genomen trappen
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar