Terug naar Harry Potter: Wizards Unite
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Harry Potter: Wizards Unite

Door Laura Grootaarts24 juni 2019 14:272 min. leestijd0

In 2016 was het dé zomer-hype: Pokémon Go, het spel waarbij je in de werkelijke wereld op zoek moest naar virtuele monstertjes. Nu hebben de makers Pokémon Go omgetoverd tot een nieuw spel, in Harry Potter-stijl. Sinds dit weekend is het te downloaden. Gaat iedereen deze zomer weer de straat op met Harry Potter: Wizards Unite?

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite speelt zich af na de Harry Potter-boeken en -films. Lang rustig blijft het nooit in de magische wereld en nu is er een ‘Calamity’ voorgevallen, waarbij er plotseling magische objecten, fabeldieren en personen opduiken in de gewone wereld verschijnen. Jij gaat op zoek naar deze ‘gevondelingen’ en brengt ze terug naar huis. Daar komt wel enige toverkracht bij kijken. Was het bij Pokémon Go een kwestie van het gooien van een bal, nu moet je met veeggebaren op het scherm toverspreuken uitvoeren, eventueel versterkt met een zelfgebrouwen toverdrank.

De basis van het spel is gelijk gebleven: op de landkaart herken je de locaties, en de gevondelingen duiken op in augmented reality, zoals eerder de Pokémon dat deden – wat er nu overigens véél mooier uitziet. Wel heeft Wizards Unite veel sterker dan zijn voorganger een verhaal en daarmee ook veel meer om te verzamelen, te kiezen en te doen.

Dat maakt het spel misschien wat minder toegankelijk. Zeker in de eerste dagen dat je het spel speelt denk je: wat is dit veel, hoe moet ik dit overzien, ga ik dit ooit onder controle krijgen? Vette chaos. Wat dat betreft is het net het echte leven. Die wat hogere moeilijkheidsgraad zorgt er dan wel weer voor dat dit spel veel gamers waarschijnlijk geboeid weet te houden. Maar het is zeker niet geschikt voor Dreuzels.

Mac voor beginners 2020
Mac voor beginners 2020
De uitgebreide handleiding die Apple je niet geeft!
Plus
  • Zeer sfeervol
  • Er zit daadwerkelijk een verhaal in
Min
  • In het begin wat overweldigend
  • Pokémon Go-kloon
Download Harry Potter: Wizards Unite
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar