Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Harry Potter: Wizards Unite

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Harry Potter: Wizards Unite


Lees verder na de advertentie

In 2016 was het dé zomer-hype: Pokémon Go, het spel waarbij je in de werkelijke wereld op zoek moest naar virtuele monstertjes. Nu hebben de makers Pokémon Go omgetoverd tot een nieuw spel, in Harry Potter-stijl. Sinds dit weekend is het te downloaden. Gaat iedereen deze zomer weer de straat op met Harry Potter: Wizards Unite?

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite speelt zich af na de Harry Potter-boeken en -films. Lang rustig blijft het nooit in de magische wereld en nu is er een ‘Calamity’ voorgevallen, waarbij er plotseling magische objecten, fabeldieren en personen opduiken in de gewone wereld verschijnen. Jij gaat op zoek naar deze ‘gevondelingen’ en brengt ze terug naar huis. Daar komt wel enige toverkracht bij kijken. Was het bij Pokémon Go een kwestie van het gooien van een bal, nu moet je met veeggebaren op het scherm toverspreuken uitvoeren, eventueel versterkt met een zelfgebrouwen toverdrank.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De basis van het spel is gelijk gebleven: op de landkaart herken je de locaties, en de gevondelingen duiken op in augmented reality, zoals eerder de Pokémon dat deden – wat er nu overigens véél mooier uitziet. Wel heeft Wizards Unite veel sterker dan zijn voorganger een verhaal en daarmee ook veel meer om te verzamelen, te kiezen en te doen.

Dat maakt het spel misschien wat minder toegankelijk. Zeker in de eerste dagen dat je het spel speelt denk je: wat is dit veel, hoe moet ik dit overzien, ga ik dit ooit onder controle krijgen? Vette chaos. Wat dat betreft is het net het echte leven. Die wat hogere moeilijkheidsgraad zorgt er dan wel weer voor dat dit spel veel gamers waarschijnlijk geboeid weet te houden. Maar het is zeker niet geschikt voor Dreuzels.

Pluspunten

  • Zeer sfeervol
  • Er zit daadwerkelijk een verhaal in

Minpunten

  • In het begin wat overweldigend
  • Pokémon Go-kloon