Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews iPhone

Gorillas – Boodschappen binnen 10 minuten

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Gorillas

Wanneer je onverwacht bezoek krijgt, een belangrijk ingrediënt bent vergeten terwijl je aan het koken bent, of ’s avonds plotseling zin krijgt in een snack, is de app Gorillas – Boodschappen je beste vriend. Het is namelijk de snelste manier om de producten die je nodig hebt bij je thuis te krijgen, zonder dat je zelf de deur uit hoeft. Gorillas garandeert binnen vijftien minuten (het streven is tien minuten) met de bestelling voor je deur te staan – mits de dienst op jouw adres actief is natuurlijk. Dat krijgen ze voor elkaar doordat hun bezorgers (riders) gebruikmaken van razendsnelle elektrische fietsen.

Tot laat in de avond boodschappen thuisbezorgd

De app Gorillas is gratis. Verder zijn de producten van Gorillas niet of hooguit een beetje duurder dan in de supermarkt. Een zak Lay’s Sensations kost bijvoorbeeld net zoveel als bij de Albert Heijn. Een sixpack Leffe Blond is wel duurder, maar slechts 40 cent. Verder betaal je voor elke bestelling € 1,80 euro aan bezorgkosten. Er is geen minimaal bestelbedrag en ook geen maximaal bestelbedrag. Wel zijn de bezorgkosten voor bestellingen onder de 10 euro hoger. Je krijgt dan een toeslag van € 2,10. Bestellen kan dagelijks tot 23 uur, wat betekent dat de laatste bestellingen vóór 23:15 uur worden afgeleverd. Er zijn drie bezorginstructies waar je uit kunt kiezen: ‘Achterlaten bij de deur’, ‘Niet aanbellen’ en ‘Bellen bij aankomst’. Verder kun je desgewenst eenvoudig een fooi toevoegen voor de bezorger.

Ruim assortiment

Gorillas heeft ruim voldoende producten waar je uit kunt kiezen, vergelijkbaar met het assortiment van een gemiddelde Albert Heijn. Dat zijn niet alleen producten die je lang kunt bewaren, maar ook vers fruit, vlees, zuivel, vegan-producten en gekoelde dranken. Het bestellen via de app werkt prima en ook de bezorging verliep in ons geval zonder problemen. Of dat laatste daadwerkelijk lukt binnen de genoemde tien minuten, hangt in de praktijk wel af van je exacte locatie.

Gorillas is van oorsprong een Duits bedrijf maar is ook in steeds meer Nederlandse steden beschikbaar. Op dit moment levert de dienst aan inwoners van Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Kralingen, Leiden, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.

Pluspunten

Minpunten