Terug naar Google Fit is er nu ook voor de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Google Fit is er nu ook voor de iPhone

Door Laura Grootaarts29 april 2019 11:002 min. leestijd0

Google heeft al een tijdje een eigen fitness-app, Google Fit, en die is sinds kort ook verkrijgbaar op iOS. De app is gemaakt in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie en het Amerikaanse equivalent van de Hartstichting. Het is de bedoeling dat je er gezonder en actiever door gaat leven.

Wat een zuivere motieven, je zou er een miss-verkiezing mee winnen. Wat Google je niet vertelt, is dat jij ze hiermee allemaal gegevens cadeau doet over je fitheid, want ze trekken met jouw toestemming allerlei informatie uit je iPhone en Apple Watch, en niemand weet waar ze het opslaan of wat ze ermee doen.

Google Fit meet beweegminuten en hartpunten

Google Fit overzicht

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Is het de moeite waard om je ziel te verkopen aan Google in ruil voor een langer en fitter leven? De app probeert je te motiveren door middel van twee doelen: beweegminuten en hartpunten. Beweegminuten verdien je voor alle beweging die je hebt op een dag. Hartpunten krijg je toebedeeld wanneer je intenser beweegt, bijvoorbeeld tijdens een stevige wandeling of als je een workout doet. Je voortgang wordt bijgehouden in cirkels die je gaandeweg de dag moet vullen – waar hebben we dat eerder gehoord?

WearOS horloge

Google Fit voegt wat ons betreft weinig toe aan wat Apple zelf al te bieden heeft. Wel wordt het op deze manier interessanter om een WearOS-horloge te gebruiken (mocht je die graag willen), want de integratie met iOS is hiermee sterk verbeterd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar