Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Google Fit is er nu ook voor de iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Google Fit


Lees verder na de advertentie

Google heeft al een tijdje een eigen fitness-app, Google Fit, en die is sinds kort ook verkrijgbaar op iOS. De app is gemaakt in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie en het Amerikaanse equivalent van de Hartstichting. Het is de bedoeling dat je er gezonder en actiever door gaat leven.

Wat een zuivere motieven, je zou er een miss-verkiezing mee winnen. Wat Google je niet vertelt, is dat jij ze hiermee allemaal gegevens cadeau doet over je fitheid, want ze trekken met jouw toestemming allerlei informatie uit je iPhone en Apple Watch, en niemand weet waar ze het opslaan of wat ze ermee doen.

Google Fit meet beweegminuten en hartpunten

Google Fit overzicht

Is het de moeite waard om je ziel te verkopen aan Google in ruil voor een langer en fitter leven? De app probeert je te motiveren door middel van twee doelen: beweegminuten en hartpunten. Beweegminuten verdien je voor alle beweging die je hebt op een dag. Hartpunten krijg je toebedeeld wanneer je intenser beweegt, bijvoorbeeld tijdens een stevige wandeling of als je een workout doet. Je voortgang wordt bijgehouden in cirkels die je gaandeweg de dag moet vullen – waar hebben we dat eerder gehoord?

WearOS horloge


kooptip

Google Fit voegt wat ons betreft weinig toe aan wat Apple zelf al te bieden heeft. Wel wordt het op deze manier interessanter om een WearOS-horloge te gebruiken (mocht je die graag willen), want de integratie met iOS is hiermee sterk verbeterd.