Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Beste apps van 2011: Wordfeud

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Wordfeud is stiekem gewoon Scrabble maar dan met het verschil dat Wordfeud wél tof is. Je kunt tientallen potjes tegelijkertijd spelen, tegen vrienden maar ook tegen onbekenden. Je hoeft niet duimendraaiend af te wachten tot je tegenstanders een woord hebben aangelegd. Zo nu en dan start je de app op om te kijken of het jouw beurt is om een woord aan te leggen. Je hebt hiervoor maar liefst 72 uur de tijd.

Het is een hele oplichting dat er geen eindeloze discussies meer ontstaan over of een woord al dan niet juist is. Wordfeud heeft een Nederlandse woordenlijst, en als een woord daar niet in staat, dan is daarmee de kous af. Wat de Scrabble-concurrent extra leuk maakt, is de chatfunctie. Zo kun je je verontschuldigen als je een woord hebt aangelegd dat niet door de beugel kan.

Om een succesvol Wordfeudspeler te worden, moet je niet alleen kunnen spellen maar ook een beetje kunnen rekenen. Hoge scores behaal je niet met lange woorden als ‘hangbuikje’, maar bijvoorbeeld door met enkele letters korte woorden aan elkaar te koppelen tot één lang woord. En vergeet niet om gebruik te maken van de gekleurde vakjes op het bord: daarmee kun je de woord- of letterwaarde vermenigvuldigen.

Wordfeud is perfect om op te pakken als je een paar minuutjes niks te doen hebt. Wij gokken erop dat het het meest gespeelde spel is op het toilet!


kooptip

iPhone | Gratis | Bertheussen IT | 4+ | v.1.2.12 | 4,5MB