Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Baloc: nauwkeurigere locatietracking mét behoud van privacy

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Houd je van wandelen, hardlopen of fietsen in de natuur? Dan is het extra leuk om via een app op je iPhone al je tochten bij te houden. Baloc is een nieuwe app met een aantal interessante designkeuzes en functies, die hem beter maken dan vergelijkbare apps, zoals Wikiloc. Hierom moet je Baloc eens proberen.

Baloc met nauwkeurigere hoogtemeting

Over het algemeen zou je denken dat het niet veel uitmaakt welke app je voor het tracken van je wandelingen gebruikt. Op het eerste gezicht lijken deze apps ook allemaal hetzelfde. Je ziet een plattegrond, kunt het tracken van je locatie in- en uitschakelen en opgeslagen routes bekijken en delen. Hierin verschilt ook Baloc niet van andere apps. Maar de manier waarop Baloc je locatie bijhoudt, is wel bijzonder en maakte ons nieuwsgierig.

De meeste apps gebruiken voor het bijhouden van je locatie uitsluitend de gps-chip van je iPhone, soms gecombineerd met verbindingsgegevens van je mobiele netwerk. Je positie wordt dan aangegeven op basis van breedte- en lengtegraad, en je hoogte. Maar terwijl gps heel goed is om breedte- en lengtegraad te bepalen, gaat het bij de hoogte toch vaak mis. Daarom combineert Baloc de gegevens van de gps nog met de barometer van de iPhone. Op basis van de luchtdruk is namelijk ook een nauwkeurige hoogtemeting mogelijk.

Met behoud van privacy

Andere apps proberen de tekortkomingen van de gps vaak op te vangen door locatiegegevens te vergelijken met topografische kaarten. Maar hierbij worden je gegevens dus naar het internet gestuurd en mogelijk zelfs opgeslagen op een server. Bij Baloc verlaten echter geen gegevens je iPhone, waardoor het een bijzonder privacy-vriendelijke tracking-app is. Uiteraard is het wel mogelijk om je routes te exporteren. Hiervoor moet je wel Baloc Pro (€ 5,49) aanschaffen als eenmalige in-app aankoop.


kooptip

Aanrader voor je wandelingen

Wil je je al je avonturen in de natuur vasthouden, met een nauwkeurigere hoogtemeting én behoud van je privacy? Dan is Baloc een echte aanrader. En naast verschillende sporten kunnen we ook ons voorstellen dat de app heel leuk is voor een uitje met een oldtimer of in een ballon. Dat laatste hebben we echter (helaas) nog niet kunnen testen.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Supernauwkeurige locatiemeting
  • Werkt perfect voor wat-ie doet

Minpunten

  • Weinig extra aanvullende functies