Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Asus MX34VQ: dé monitor voor toekomstige iPhone 8-eigenaren

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Asus MX34VQ


Lees verder na de advertentie

Een review van een monitor is niet het spannendste werk van een iCreate-redacteur. Dat dachten wij eerst ook bij de Asus MX34VQ. Hij meet 34 inch en heeft 3440x 1440 pixels. Zo ver, zo saai. Daar komt nog bij dat de beeldkwaliteit ook niet heel bijzonder is. Het zijn echter de aanvullende functies die de Asus toch spannend maken.

In tegenstelling tot de resolutie en beeldkwaliteit zijn de bijzonder smalle randen namelijk wel indrukwekkend, evenals de kromming van het scherm. Bij televisies vinden we dit een gimmick, maar bij een monitor – waar je veel dichterbij zit – is het wel fijn. En dan nog iets unieks voor een monitor: goede speakers! Minder tevreden zijn we daarentegen over de ergonomie. Net als bij een iMac kun je de MX34VQ alleen voor- of achterover kantelen (-5 tot +15 graden).

iPhone 8 opladen via Asus MX34VQ

De allerleukste functie van de Asus zijn echter noch de kromming noch de speakers. Het is de voet! Deze is niet alleen mooi vormgegeven, hij laadt ook je telefoon draadloos op met de Qi-standaard. Nu zeg jij: ‘Leuk, maar wat heb ik eraan met een iPhone?’ De huidige modellen kun je niet rechtstreeks via Qi opladen, maar de geruchten dat de iPhone 8 die functie wel krijgt, zijn erg hardnekkig. Hoe handig dat opladen is, zien we nu al bij onze collega’s met een Androidtelefoon. Hierdoor is de Asus wellicht de ultieme monitor voor toekomstige iPhone 8-eigenaren. Meer informatie lees je op de website van Asus.

Deze review verscheen eerder in iCreate 90.


kooptip

Pluspunten

  • Gekromd scherm met smalle randen
  • Goede speakers
  • Qi-oplaadvoet

Minpunten

  • Resolutie en beeldkwaliteit niet bijzonder
  • Weinig fysieke instelopties