Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Apple Car

App-review: iKenteken – check de kilometerstand

Auteur: iCreate
0 reacties
iKenteken


Lees verder na de advertentie

De keuze om voor de goudeerlijke ogen van een autoverkoper te vallen, is er nog altijd. Om wat zekerder te zijn van een nieuw aan te schaffen auto, kun je nu ook de app iKenteken (door Finnik) gebruiken. De onafhankelijke ICT-dienstverlener voor de mobiliteitsbranche is erin geslaagd een eenvoudige, duidelijke app te produceren.

iKenteken

Klopt de kilometerstand?

Na het invoeren van een kenteken krijg je een overzicht met bijvoorbeeld de catalogusprijs, de acceleratie van nul naar honderd en wanneer hij door de APK moet. De spannendste mogelijkheid is de ‘tellerstand controleren’. Zoals wellicht bekend wordt sinds 2014 de kilometerstand geregistreerd bij reparaties. Als deze bij het invullen op de app niet oplopend is, wordt de term ‘onlogisch’ gemeld. Een mooi moment de goudeerlijke ogen van de verkoper nog eens te bekijken.

Duidelijk kostenoverzicht

Bij twijfel kan je een taxatierapport downloaden. Daarin staat daadwerkelijk alles wat je van de auto kunt weten. Technische informatie als het gewicht, de wielbasis, het maximale toerental en de cilinderinhoud staan in het rapport. Ook milieu-informatie over het verbruik (stad/buitenweg) komt op een presenteerblaadje. Erg handig is het kostenoverzicht per maand. Uitgesplitst naar brandstof, verzekering, wegenbelasting, onderhoud en afschrijving.


kooptip

Een kat in de zak kopen, wordt zo wel steeds lastiger. Dit kan niet over de app gezegd worden, daar is niets lastigs aan. Het kenteken invullen en de rest wijst zich eigenlijk vanzelf. Bekeken auto’s worden automatisch bewaard en je kunt daar zelf nog een label als ‘droomauto’ aan hangen. De vormgeving is sober en de informatie erg gemakkelijk te vinden. Zo wil je dat ook van dit soort apps.

iKenteken is gratis te downloaden in de App Store

Pluspunten

Minpunten