Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

3 toetsenborden om te proberen in iOS 8

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Een groot punt van kritiek op iOS was altijd dat het een gesloten systeem is. Waar je op Android-telefoons elk klein detail van het systeem kunt aanpassen, zit je met iOS grotendeels vast aan de software die Apple voor je klaar heeft gezet en heeft goedgekeurd. Maar langzaamaan verandert deze houding en kun je meer onderdelen van het systeem precies aan je voorkeuren aanpassen.

Zo is het in iOS 8 voor het eerst mogelijk om toetsenborden van derden te installeren. Wij geven de drie leukste toetsenborden om mee te spelen.

Swype

swypeAls je ooit met Android hebt gewerkt, is de kans groot dat je al het toetsenbord Swype van Nuance hebt gebruikt. Op dat platform is Swype hartstikke populair, dus we verwachten dat het ook op iOS veel vrienden zal krijgen. Het unieke aan Swype is de manier waarop je woorden typt. Je tikt niet op de afzonderlijke toetsen van het keyboard, maar veegt met een vingerstreek naar alle letters van een woord in de goede volgorde. Op basis van je veegbeweging weet Swype precies welk woord je wilde typen. Dat werkt enorm handig en na korte gewenning ook extreem snel. Overigens is Swype tijdelijk gratis te downloaden, dus wees er snel bij!

€ 0,89 | iPhone en iPad  | 23,2 MB


SwiftKey


kooptip

swiftkeySwiftKey is de grote tegenhanger van Swype. Ook bij dit toetsenbord typ je woorden door veegbewegingen over het keyboard, maar in tegenstelling tot bij Swype is dit niet de enige geinige functie. Zo kun je SwiftKey namelijk toegang geven tot je Gmail- en Facebook-account. Op basis van je e-mails en statusupdates wordt dan je schrijfstijl geanalyseerd, waardoor SwiftKey ongelofelijk nauwkeurige woordvoorspellingen kan doen. Combineer dat met de veegbewegingen voor tekstinvoer, en je krijgt het snelste toetsenbord van het moment, dat bovendien gratis is.

Gratis | iPhone en iPad | 28,2 MB


Minuum

minuumOp het eerste gezicht lijkt het toetsenbord Minuum helemaal niet zo bijzonder. Als je het voor eerst opent, merk je nauwelijks verschil met het standaard toetsenbord van iOS 8. Toch is het vooral handig op oudere iPhones met een kleiner scherm. Dat komt omdat je Minuum piepklein kunt maken door de bovenkant van het toetsenbord naar beneden te slepen. Dan worden de verschillende toetsen gecombineerd, maar dankzij de autocorrectie typ je toch nog de woorden die je wilt. Momenteel kost Minuum slechts 89 cent – de normale prijs is € 3,59!

€ 0,89 | iPhone | 68,7 MB