Terug naar 3 toetsenborden om te proberen in iOS 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

3 toetsenborden om te proberen in iOS 8

Door Sven Lamers5 november 2014 17:162 min. leestijd0

Een groot punt van kritiek op iOS was altijd dat het een gesloten systeem is. Waar je op Android-telefoons elk klein detail van het systeem kunt aanpassen, zit je met iOS grotendeels vast aan de software die Apple voor je klaar heeft gezet en heeft goedgekeurd. Maar langzaamaan verandert deze houding en kun je meer onderdelen van het systeem precies aan je voorkeuren aanpassen.

Zo is het in iOS 8 voor het eerst mogelijk om toetsenborden van derden te installeren. Wij geven de drie leukste toetsenborden om mee te spelen.

Swype

swypeAls je ooit met Android hebt gewerkt, is de kans groot dat je al het toetsenbord Swype van Nuance hebt gebruikt. Op dat platform is Swype hartstikke populair, dus we verwachten dat het ook op iOS veel vrienden zal krijgen. Het unieke aan Swype is de manier waarop je woorden typt. Je tikt niet op de afzonderlijke toetsen van het keyboard, maar veegt met een vingerstreek naar alle letters van een woord in de goede volgorde. Op basis van je veegbeweging weet Swype precies welk woord je wilde typen. Dat werkt enorm handig en na korte gewenning ook extreem snel. Overigens is Swype tijdelijk gratis te downloaden, dus wees er snel bij!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

€ 0,89 | iPhone en iPad  | 23,2 MB


SwiftKey

swiftkeySwiftKey is de grote tegenhanger van Swype. Ook bij dit toetsenbord typ je woorden door veegbewegingen over het keyboard, maar in tegenstelling tot bij Swype is dit niet de enige geinige functie. Zo kun je SwiftKey namelijk toegang geven tot je Gmail- en Facebook-account. Op basis van je e-mails en statusupdates wordt dan je schrijfstijl geanalyseerd, waardoor SwiftKey ongelofelijk nauwkeurige woordvoorspellingen kan doen. Combineer dat met de veegbewegingen voor tekstinvoer, en je krijgt het snelste toetsenbord van het moment, dat bovendien gratis is.

Gratis | iPhone en iPad | 28,2 MB


Minuum

minuumOp het eerste gezicht lijkt het toetsenbord Minuum helemaal niet zo bijzonder. Als je het voor eerst opent, merk je nauwelijks verschil met het standaard toetsenbord van iOS 8. Toch is het vooral handig op oudere iPhones met een kleiner scherm. Dat komt omdat je Minuum piepklein kunt maken door de bovenkant van het toetsenbord naar beneden te slepen. Dan worden de verschillende toetsen gecombineerd, maar dankzij de autocorrectie typ je toch nog de woorden die je wilt. Momenteel kost Minuum slechts 89 cent – de normale prijs is € 3,59!

€ 0,89 | iPhone | 68,7 MB

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar